Efes dönüyor!

00:0018/07/2008, Cuma
G: 2/09/2019, Pazartesi
İsmet Badem

Nereye gitti ki, geri dönüyor Efes Pilsen! Sadece yıllar yılı basketbolun lokomotifi olan Efes birkaç senedir kendinden beklenenleri veremediği için aranılır olmuştu!Efes, Eczacıbaşı, Paşabahçe gibi müesseselerin birer birer kapandığı, ekonomik krizin diz boyu olduğu bir dönemde, basketbol bayrağını zirvede taşımasının yanında tüm alt yapılarda Milli Takımlara en çok oyuncu veren takım onurunu gururla taşımaktadır. Koraç Kupası gibi çok önemli bir kupa Türkiye''ye gelmiş, 2001''de Avrupa Şampiyonasında

Nereye gitti ki, geri dönüyor Efes Pilsen! Sadece yıllar yılı basketbolun lokomotifi olan Efes birkaç senedir kendinden beklenenleri veremediği için aranılır olmuştu!

Efes, Eczacıbaşı, Paşabahçe gibi müesseselerin birer birer kapandığı, ekonomik krizin diz boyu olduğu bir dönemde, basketbol bayrağını zirvede taşımasının yanında tüm alt yapılarda Milli Takımlara en çok oyuncu veren takım onurunu gururla taşımaktadır. Koraç Kupası gibi çok önemli bir kupa Türkiye''ye gelmiş, 2001''de Avrupa Şampiyonasında ikinci olan takımımızın tüm yıldız oyuncuları Efes Pilsen forması taşıyordu. Tofaş''ın sahneden çekilmesi, Ülker''in basketbol takımını kapatması ile büyük bir durgunluk dönemi yaşayan Lacivert-Beyazlılar Türkiye Liginde ve Avrupa''da iyi oynamalarına rağmen bir türlü o o üzerin aşk şiirleri yazılan, takım olmayı başaramadı. Şanssızlıklar ne olursa olsun bu dönem de Efes''in yakasına yapışmıştı.

Son olarak Avrupa Şampiyonu apoleti ile gelen David Blatt büyük ümitlerle gelmesine rağmen sezonu bile tamamlayamadan ülkesine döndü.

Eh! En kritik günler sahne almıştı. İnsanların ağzı torba değil ki, büzesin! Başkan Tuncay Özilhan Beşiktaş''a Başkan olacak ve Efes''i kapatacak diye, neler neler!... Şehir efsanesi olarak dilden dile dolaşır oldu. Ancak Özilhan tırnakları ile kazıya kazıya Dünya Takımı yaptığı, Avrupa''da adı en çok bilinen, NBA nin en çok ilgi gösterdiği yeni dünyaya davet ettiği, Efes adı için Türkiye''ye NBA takımı yolladı. Tuncay Bey; Hem gönlünü hem kesesini açmaya karar verdi. Çetin Çeki, Engin Özerhun, Özgür Alyüz ve ekibine tam desteğini vererek takımın başına, Coach''luğa Efes''te başlayan ve genç yaşta Avrupa''nın zirvesinde yer alan Ergin Ataman''a takımı teslim etti. Adı şampiyonluklarla özdeşlenen Ataman hemen kolları sıvadı. Bootsy Thornton, Charles Smith, Milos Vujanic, Kaya Peker, Sinan Güler, Engin Atsür, kiralık oyuncuları Emre Bayav, Cenk Akyol, bunun dışında takımda kalan Mustafa Abi, Kerem Gönlüm, Ender Arslan, Barış Hersek tabii bu takıma bir veya iki uzun daha alınabilinir. En başta Kasun için çalışmalar devam ediyor. Kısaca Ergin Ataman ve ekibini seyretmek büyük keyif verecek...Herkes Ergin Ataman ve takımı alkışlamaya hazırlansın.

Efes Pilsen yıllar yılı pilot takım olarak çalıştığı, ikinci ligden Pertevniyal''in yanında Osmanlı''dan bu yana eğitimine devam eden basketbol okulu olarak kabul ettiğimiz Darüşşafaka ile anlaşarak onlara da, destek vermeye karar verdi. Daha ne olsun! Türkiye''de onca holding ve banka varken bu görevi üstlenen bir iki firmadan biri olan Efes ve Başkan Tuncay Özilhan''ı kutluyoruz.

Efes Pilsen ile basketbolun güzelliklerini yaşamaya devam ediniz...