|
Efes"in keyfi yerinde

Binlerce kilometre ötede, haritada bile yerini bulmakta zorlandığı ülkeye geleceksin! Onların en sevilen takımlarından biri olan Efes Pilsen''in formasını giyeceksin. Yabancı kat sayı ve kotasına takılıp geç kaldığın için sadece Avrupa maçlarında boy göstereceksin. Hele bir de, Efes Pilsen TOP 16''ya kalmasaydı, şiş kebap yemeden Türkiye macerası sona erecekti. Bahsettiğim oyuncu Porto Rico''lu Santiago.

Hadi bunlar tamam! Ya oynadığı Avrupa maçlarında başına gelenler! Koçun oyuna sokacağı anı iple çekiyor! Bir ara oyuna giriyor! Potalar arasında koşmaya başlıyor. Özellikle alan savunmasının ortasında Santiago dev yapısı ile çok başarılı. Savunmada ribaund almak rakibin uzunun durdurmak için anası ağlıyor. Topu o kadar zahmetle kapıp, kısa oyuncuya verip rakip sahaya koşuyor. Boyalı alana yerleşip tam pos-up yaptığı anda bir bakıyor ki, Kısalardan biri topu potaya fırlatıyor! Girse neyse, bir çok kez girmeyen top ve geri koşma! Santiago bağırmak, isyan etmek istiyor ama kime!

Gecenin en istekli oyuncuları arasında Rakocevic''i gösterebiliriz. Tohrnton ve Smith''te çok gayretliydi. Kasun iyi, Kaya çok top kaybetti. Özellikle Maccabi çok hızlı oynuyor. İlk yarı 1-5 defalarca bizi yakalayıp basket attılar. İlk çeyrek 21-14 ve devre o kadar şanssız basket yememize rağmen alan savunmamız "cuk" diye oturdu ve 35-30 Efes Pilsen''in lehine bitti.

Üçüncü çeyrek Kasun efsanesinin dönüşüne şahit oldu. Tek kelime ile yıldızlaşan Kasun aldı, attı ve 47-44 önde çeyreği tamamlamamıza neden oldu. Son çeyreğe Santiago ile başlamanın yanında alan savunmasına Maccabi bir türlü hücum yapamıyor. Kasun bayrağı teslim alınca iyi oyununu sürdürdü. Maçın MVP''si tartışmasız Kasun''du ancak Kerem çok iyi takımı taşıyıp top sevisi yaparken, Nachbar iyi ki, kaldı denecek kadar iyi oynadı. Kaya 11 ribaund alırken takım halinde toplam 46 ribaund maçın kazanılmasında en önemli etkendi. Efes Pilsen zor gecenin sonunda sevinen takım olurken Tel Aviv gibi çok önemli bir takımı geçmenin keyfini yaşıyordu. Türk basketbolu için önemli bir geceydi. Çünkü NBA''den sonra organize edilen en büyük kupanın "Euroleugau"en büyük patronlarının konuk olduğu (Jorde Bertomeu ve ekibi) gecenin ev sahibi olan Efes pilsen bu kupanın en büyük sponsoru olmasının dışında, "basketbolda bende varım" diyerek geceyi sonlandırdı…

14 yıl önce
Efes"in keyfi yerinde
“İslami Hareket Öncüleri”
ABD’ye 4 yıl ömür biçen Profesör; ‘İntikam için geliyorlar’…
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı