|
Hiçbir hasret bu kadar sürmedi!

Nasıl bir sevda? Nasıl bir aşktır bu? Saatler, günler, aylar ve de yıllar birbiri ardına yitirilirken, nerede ise yarım asır olmak üzere! Sıkı bir hesap yapılsa, kaçıncı nesil bu tutkulu rüyayı yaşayamadan kariyerini tamamladı! Nereden baksan metal bir kupa! Birkaç gün sonra müzede yerini aldıktan sonra unutulma derinliğine itilmiş olacak! Ama onun adı gerçek bir tutkuya dönüşmüş! Dile kolay 1966-67 yılı. Kısadan hesaplarsak 43 yıl, falan gün, falan saat! Türkiye Kupasına duyulan özlemli yılları yıllar tüketti. Ve adı Türkiye Kupası organizasyonu Adana''ya çok yakıştı. Çok keyifli ve güzel olan bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizin eline sağlık.

Ülkede bir gün basketbol öyle yerlere gelecek ki! Yıllardır söylediğim gibi, son kalelerden biri oluşuyor. Trabzon ile basketbolu yakıştıramayanlar şaşıracak, ağızları açık kalacak!

İşte Adana 1. Ligde basketbolu yok. Ama yakın bir gelecekte olacağına dair birkaç gündür Adana''dan basketbol adamları arıyor. Hadi bakalım ellerini çabuk tutsunlar. Bölgesel ligde oynuyorlarmış. İkinci sonra tam gaz geliyoruz diyorlar. Merakla bekliyoruz. Final erkene alınmıştı. Efes''i geçince, Fener''li oyuncular ellerini kollarını sallayarak kupaya uzanırlar sandık! İki sene önce Oyak Reno, geçen sene Erdemir öyle olmadı mı? Bu kez küme düşmenin eşiğine oturmuş, Mersin BŞB. Nasıl olsa, bir çuval fark atılır kupa alınır sanıldı!

Bir şey unutulmasın! At sahibine göre kişner: Mete Babaoğlu bir kez daha bu ülkenin en iyi koçlarından biri olduğunu ispatlama şansı bulundu. Mersin gitti, gidecek derken, seyri son derece keyif veren bir takımı kucağında bulan ve on günde yarattığı muhteşem takım için Mete''yi ayakta alkışlıyorum.

Şaka maka, yarım asırlık hasret bir başka bahara kalabilirdi! Son topa kadar maçı bırakmayan, basketbolun temel ilkelerini yerine getiren her istatistikte başa baş oynayan Mersin finale yakıştığını ispat etti. Böyle bir takım değil küme düşmek, play-off''lara yakışacağını düşünmekten kendini alıkoyamıyor.

Tanjevic ve teknik ekibi; yıllar sonra, sabrın tavan yaptığı futbolda aynı kupayı alamadığı için aynı takımın komşu şubesi futbolculara nazire yaparcasına kupaya yapıştı. Futboldan daha önce Türkiye Kupasına uzanarak, yönetimi ve gönül verenlerini mutlu etti. Fener seyircisi küslüğü bir kenara bırakarak her halde daha bir başka sahip çıkacaktır takımına… Çünkü bu kadar kaliteli oyuncuların olduğu bir takım mutlaka çok daha iyi basketbol oynayacaktır.

Ancak Tanjevic Oğuz, Semih ve Mirsad''ın önünü kesmemek için yabancı almadı. Şimdi onların vefa borcunu ödeme zamanı. Çünkü oynadıkları basketbolun ileri gitmesi gerekli! Yapamayacaklarına inansam sesimi çıkarmam. Ama onların gayretini yeterli bulmuyorum.

14 yıl önce
Hiçbir hasret bu kadar sürmedi!
Türkiye tasarruf yapmalı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir