|
Reno sürprizi

Nefis bir hava. Güneş sadece ortalığı ışıtmıyor, hafiften ısıtıyor. Uzun zamandır buluşamadığım torunum Çağla''yı alıp çok sevdiğim çocukluk aşkım Bursa''ya gittim. Hem gezmek hem de Fenerbahçe Ülker''in inanılmaz çıkışını Reno maçında izlemek istedim. Çünkü Reno''nun bu sene sahnelediği basketbolu çok beğeniyorum. Tribünler eski günlere nazire yaparcasına tıklım tıklım. Ligde Coach Okan Çevik ile yarı final oynadığı günden bu yana Reno ilk kez böyle iyi bir kadro kurdu.

Kanarya cephesi ise yine şanssızlıklarla boğuşuyor. Semih''in sakatlığı, İbrahim''in gidişi derken Mirsad ve Oğuz sahaya çıkamayacak kadar hasta. Maç öncesi ısınırken Solomon çembere çarptı ve parmağı incindi. Eline tedavi yapıldıktan sonra oyuna başladı. Başlama düdüğü çalmadan Tanjevic ile görüştüm. Sakat ve eksiklerden dem vurdum. Yüzüme tuhaf tuhaf bakarak “Kadrom o kadar güçlü ki, hiç bir şeyden şikayet etmem, edemem. Elimdeki, oyuncularım ile herkesi yenmeğe çıkarım. Şimdilik hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz” dedi. Ama kazın ayağı hiçte öyle değildi. İlk periyotta alışkın olduğu çemberlerle flört eden Reno''lu Wooldrıdge ve Özgür''ün basketleri ile 22-16 önde kapattı. İkinci periyot Coach''lar 3 saniyeyi kapatabilmek için alan savunmasını ağırlıkla yaptılar, ancak 7 dakikada Kanarya iki baskete ulaştı. Baskılı savunma ve Solomon ve Preldzic sahne alarak son dakikalarda attıkları sayılar ile devreyi 40-34 geride kapattılar. Üçüncü periyottaki Solomon-Wooldridge sayı düellosu 51-45 lik Reno üstünlüğü ile sona erdi. Ömer Aşık 4 faule ulaşınca Tanjevic son çeğreği uzun süre 5 kısa ile oynadı. Fener cephesinde tüm oyuncular faul kaçırmada rekor kırdılar. Son dakikaya 62-62 girildi. Reno''lu Türk oyuncuların inanılmaz savunması ve Randle''nın son üçlüğü maçı alıp götürürken haftanın sürprizini yaptı. 68-67.

Güzel bir hafta sonun tatilini keyifli bir basketbol maçı ile taçlandırırken, bu salonda yaşanan Tofaş efsanesini ne kadar özlediğimi fark ettim. Ne günlerdi. Koç grubu dünyanın en iyi ve ünlü çok kazanan markası olabilir ama Tofaş basketbolu en önemli ürünleriydi ve o yöneticiler bunun değerini bilemediler!

16 yıl önce
Reno sürprizi
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu