|
Yola devam

Almanya maçından sonra gece başkan Turgay Demirel, idareciler ve basın mensuplarıyla milli takımın otelinin önünde saatler boyu sohbet ettik. Bana sıra geldiğinde NBA oyuncuları Mehmet, Hidayet''in, İbrahim''in ve Ender''in zaman zaman Kaya zaman zaman da Ermal ile desteklenerek sahada ayakta duramayıncaya kadar oyuna devam etmeleri gerektiğini iddia ettim. Tanjeviç bu oyuncularla maça devam ettiği sürece hep maçı önde götürdük. Ender, oyun kurucu pozisyonundaki zafiyetimizi minimuma indirirken, Engin''in sakatlığı nedeniyle çok yavaş oynaması aleyhimize oldu. Takımımızın en kötü anları;

1-Hızlı hücuma girememek.

2- 24 saniyelik hücum süresini kullanırken öyle ağır karşıya geçiyoruzki, rakip pota altındaki ilk paslaşmamızda 10 veya 12 saniye kalıyor.

Mehmet Okur, belki de turnuvanın en iyi oyununu sergileyip, 16 sayı 10 ribaund ile double double yaparken, Hidayet Türkoğlu 22 sayıyla takımımızın lokomotifi oldu. İbrahim Kutluay kendisine şans tanındığı zaman neler yapabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Onun nokta atışlarına her zaman ihtiyacımız var. İşte bu maçtaki 17 sayısı güzel oyununu taçlandırdı.

Kaya, maç başında 3 saniyeyi domine ederken yerine giren Ermal ile Kerem, mükemmele yakın oynadılar. Tek şikayetim, Tanjeviç''in oyuncu değişikliklerinde zamanlama hatası yapması.

Çek Cumhuriyeti''nde NBA yıldızı Barton''un 22 sayısı, Benda''nın 14 sayısı oyunu kurtarmaya yetmedi.

Şimdi gözler Madrid''te. 5 televizyon ve birkaç radyoya ve gazetede verdiğim tüm söylemler de, “Tanjeviç eğer coaching hatası yapmazsa biz en azından 3''te 2 yapacağımıza inanıyorum. Ama neden 3''te 3 galibiyet olmasın” diyorum. Yani Avrupa defteri kapanmadı...

17 yıl önce
Yola devam
Yalan söyleme!
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!