|
Burası hükümet mi dedikodu kazanı mı?

İşte size "birlik, beraberlik, bütünlük ve uyum" içersinde olduğu söylenen hükümet üyelerinden bazı alıntılar:

Mesut Yılmaz (Başbakan Yardımcısı)- Kemal Derviş''e "politikaya girecek misin" diye sorduk, "Hayır" dedi. "Ekonominin yapısal sorunlarını çözüp ABD''ye döneceğim. Bu da iki yıl sürer"

Kemal Derviş (Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı)- Benim dönmeye niyetim yok. "Başarısız kalır kabineden ayrılırsam, o zaman Türkiye içersinde başka bir kente gidebilirim" demiştim. Demek ki beni yanlış anlamışlar.

Kemal Derviş (uçaktaki hostese)- Beni halkımdan ayırmayın.

Derviş''in bindiği uçağın hostesi- Derviş Bey, Business Clas''ı Economik Clas''dan ayıran perdenin açılmasını, halkın kendisini görmesini istedi. Demek ki politikaya girecek.

Başbakan Bülent Ecevit- Derviş iki yıl içersinde ayrılacağını ima bile etmedi. Siyasete adım atan adamı yıpratmaya çalışırlar.

MHP''li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp- Başbakana gittim birkaç kez sözlü söyledim. Sonra şu raporu yazdım. Ama adam ne söylediklerimi, ne yazdıklarımı anlıyor.

Şimdi ne oldu? Ecevit ülkeyi IMF''ye mahkum etti. Şimdi de "Derviş belasını" getirip başımıza attı.

Bunlar, ANAP''lılar hırsızları kolluyorlar. Bakanlığımda hırsızlık yaptığı için attığım adamı, tutup gübre fabrikasının başına getirdiler..

Can Pulak (Özal''ın Basın Müşaviri)- Devlete dedikoduyu Mesut Yılmaz getirdi.

Bu zenginliğin kaynağı batık bankalar

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu''na devredilen bankaların ortak Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Altınok, şu an Türkiye''nin "en zengin mal ve mülküne" hükmeden kişisi.

Zaten durumunun kendisi de farkında ki, Egebank Genel Müdürlüğü''nün bulunduğu gökdelende, Yahya Murat Demirel için yapılan ama adamcağızın oturmaya fırsat bile bulamadığı, "600 metrekarelik bir süper lüks konutta" oturuyor.

Benim de, batan bankalardan elime geçen, yatlar, katlar, yalılar, özel uçaklar, yüzlerce bina, binlerce "çok değerli resim koleksiyonu" ayrıca ATV, CİNE5, MAXI TV, PLAYBOY TV. SUPER SPORT gibi televizyon kanalları, SABAH, TAKVİM gibi gazetelerim ve bir sürü dergim olsa "aynı havayı" ben de atardım.

Bir zamanlar Türkiye''nin Hazine Müsteşarı olan ve uzun yıllar Koç Grubu''nda "finans" işlerine bakan Tevfik Altınok, sanat konusunda da titiz olduğunu gösterdi.

Özellikle, daha önce Erol Aksoy''un sahibi olduğu İktisat Bankası''na ait "paha biçilemeyen" resim koleksiyonunun "orijinal" resimlerden mi, yoksa "taklitlerinden" mi oluştuğunu hemen inceletmeye başlamış.

Biliyorsunuz, bu konuyu ilk kez, bu sütunlarda ben açıklamıştım. Tevfik Bey uyarımı dikkate alarak, değeri 300 milyon dolar olarak telaffuz edilen resimlerin "ekspertizini" Kültür Bakanlığı "ekspertizlerine" yaptıracağını açıkladı.

Evet!.. Her banka battığında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu zenginleşiyor ama aynı hızla da "Türkiye''nin battığı" ortaya çıkıyor.

Depresyon ilaçları yok satmaya başladı

İlaçlara gelen zam yüzünden normal ilaçların satışında büyük bir düşme gözükmesine rağmen, antidepresan ve yatıştırıcı ilaç satışlarında "büyük bir patlama" yaşanıyor.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Levent Kamacık, bu patlamanın, ekonomik krizle ağırlaşan yaşam koşullarının psikolojik rahatsızlıkları artırmasından kaynaklandığını söylüyor. Geçen yıla oranla bu tür hasta sayısında bu yıl yüzde 25 artış olmuş.

Artık 31 Mart tarihi yaklaştıkça bu oran yüzde 40''lara, yüzde 50''lilere dayanır. Malum ya, 31 Mart, bankaların krizden sonra bankaların kredilere uyguladığı yüksek kredi faizlerinin geri ödemesi var. Ödeme var ama ortada para yok. Demek ki, tansiyonlar yükselecek, kredi alan işadamlarını terler basacak ve soluğu eczaneden alan "ver bana oradan bir yatıştırıcı" diyerek rahatlamaya çalışacak.

23 yıl önce
Burası hükümet mi dedikodu kazanı mı?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle