|
Ceyhun"un günü

Bir maçın skoruna bir yıldız futbolcunun etkisi bu kadar olur. Büyük takımların da özelliği bu. Türkiye Ligi''nde dikine oynayan ve oyunu yönlendiren futbolcuların en iyisi Ceyhun Eriş, Avni Aker''de Trabzonspor''u galibiyete taşıyan isim oldu.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçını 3 bölümde ele almak gerekir. Şiddetle üç puana ihtiyacı olan bordo-mavililer, yüksek tempoda başladıkları karşılaşmada golü erken buldu. Rakip takımın Trabzonspor''un üzerine gitmesi bordo-mavililerin istediği oyun biçimiydi. Yattara sağdan 6-7 kez dikine kaleye indi, biraz fantezi yaptı, ileri çekti, geri kaldı, Umut, Gökdeniz, Ceyhun da öne koştu, geriye çıktı. Ama bir türlü Trabzonspor''u rahatlatacak 2. gol gelmedi. Hal böyle olunca, 2. yarıda G.Antep, orta sahayı ele geçirdi. Bocalayan Trabzonspor''da genç kaleci Tolga, Ekrem''un uygun pozisyondaki topuna iyi hamle yaparak mutlak bir golü engelledi.

Maç dengelenmişti ki, Avni Aker''de, müthiş bir gol izledik yıllar sonra. Trabzonspor''un eski bazukacısı Hami Mandıralı''dan sonra Ceyhun, yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutla takımını rahatlatan golü attı. Herkes böyle bir vuruşa ve gole hasretti. Bu golden sonra Trabzonspor, her kaleye gidişinde önemli pozisyon buldu. Skor artabilirdi ama olmadı.

Karadeniz ekibinin sağ ve sol kulvarında görev yapan Musa ve Celalettin çok açık verdi. İleri çıkışlarını yaparken, geri dönüşlerde zayıf kalınca konuk ekip buralardan iş gördü. Kim ne derse desin. Ben Hüseyin''i çok beğendim. Artık, pas da atıyor, rakibini de geçiyor. Ayman da çok çalışkan. Umut, gol hunisini iyi kullanabilse hem kendisini aşacak hem de katkısını daha fazlaştıracak. Gökdeniz, sol dış gibi göründü. Hem ileri hem geri vitesini kullanarak yararlı gözüktü. Trabzonspor''un en büyük kazancı elbette Ceyhun. Allah her takıma böyle bir oyuncuyu nasip etmeli. Üçlü forvetin arkasında oynadı, hem asistler yaptı hem de iki güzel gol attı. İlk kez Avni Aker''e çıktı ama pir çıktı. Bu takım kadro olarak son 10 yılın en iyisi.

Biraz daha sabır etmek gerekiyor diyorum. Çünkü yeni gelenler ve eskiler daha iyi kaynaşmalı.

17 yıl önce
Ceyhun"un günü
Zeval bulasın İran
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim