|
Müthiş 90 dakika

İkisi de zevk ve heyecan verdi Avni Aker''e gelenlere. Temposu yüksek. Bol gol. Bir o kadar sarı kart. 3 penaltı ve bir kırmızı kart. Hem Trabzonspor''u, hem de Gençlerbirliği''ni tebrik edelim.

İlk 15 dakikada maçın hakimi ev sahibiydi. Karadeniz ekibi, fizik gücü ve olumlu top kullanma oranı yüksek rakibi karşısında bir anda 2-0 öne geçti. Bir avantaj göründüyse de Trabzonspor''a, hiç de öyle olmadı. İki takım da maçın sonuna kadar adeta müthiş bir kovalamaca oynadılar.

Trabzonspor''da Gökdeniz sahanın en iyisiydi. Attığı iki golün yanı sıra iki de asist yaptı takımına. Topu ayağına aldığında takımını rahatlattı. Ersen de hava toplarında iyiydi. Attığı goller de nefisti.

Gençlerbirliği takımı özellikle Mehmet Nas ve Mehmet Çakır ile bordo-mavili takımın orta alanını öyle rahat geçti ki, sanki “Süpermarkette alışveriş” yaptılar. Kimse müdahale etmedi. Zor gol atan, rahat gol yiyen Trabzonspor nedense 3-1 öndeyken bir türlü oyunu kendi lehine çevirecek hamleleri yapamadı. Ne oyunu sakinleştirdi, ne de oyunu yönlendirdi. Çünkü ister istemez futbolcu “Skoru korumak” içgüdüsüyle hareket ediyor. Bordo-mavililer, rakibin üzerine gelmesine izin verince, Ankara ekibi istediği gibi oynadı.

Yattara mı? Dün oyuna girdi ama sağda yattı.

Ufukhan diye bir genç var Trabzon''da. İlk kez de forma giymiyor ama dün iyice afalladı. Savunmanın göbeğinde Erdinç ve Çağdaş çok açık verdiler. Celaleddin''in tarafı da öyle. Ayman''ın yaptığı büyük bir hataydı. Futbolda ne kadar bunlar var diyorsak da ayağındaki topun penaltıya dönüşmesi enteresan.

Ziya hoca, 50. dakikalarda Umut-Yattara değişikliğini yaparken elbette pozitif düşünceye sahipti. Hem Zengin hem genç Tolga. Gençlerbirliği''nin Mehmet Çakır ile kazandığı 3. golde ne kadar hatalıysa, uzatma bölümlerinde Okan''ın penaltısını kurtarışında da o kadar başarılıydı. Trabzonspor''un 3 puanı kazanmasında genç file bekçisinin sihirli elleri vardı. Penaltı sonrası Trabzonspor''un tecrübeli futbolcusu Erdinç''in oyundan atılışını çok yadırgadım. Ziya hocanın açıklamasıyla, hakeme kullandığı “Adalet yerini buldu” sözüne ne gerek vardı. Böyle profesyonellik olmaz.

Avni Aker''de bence kolay kolay unutulmayacak bir 90 dakika yaşandı. Her saniyesi heyecan. Goller adeta sağnak yağmuru gibi geldi. Müthiş bir maç oldu. Trabzonspor, zorda olsa kazanmasını bildi ve ligdeki tırmanışını sürdürdü. Başkent ekibi ise sadece çok istemekle yetindi.

Futbolda çok güzel yanlarının yaşandığı maçta hakem için yorum yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

17 years ago
Müthiş 90 dakika
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset