|
Tek pozisyon gol

Tadı, tuzu olmayan bir Trabzonspor. Rakip diri mi, diri. Canlı mı canlı. Mücadele gücü yüksek bir Ankaragücü. Bordo-mavili takımı kendi sahasından istediği gibi çıkarmayıp ve geniş alan da bırakmayınca girdiği tek pozisyonla 3 puanı alan taraf oldu konuk ekip.

Bu meslekte neredeyse 25 yılımı dolduruyorum. Trabzonspor''un ilk kez gol pozisyona giremediği bir 90 dakikasına şahit oldum.

Şöyle bir düşünelim..Teknik direktör Ziya Doğan takımın başında olmasın. Yani, kulübede kimseler olmasın. Bir takım tek bir gol pozisyonu üretemez mi?

Trabzonspor''un sakatı çok, cezalısı var. Oyun yapısında ise bir değişiklik yok.

Orta sahada tüm yük Hüseyin ve Ayman''ın omuzlarında.

Ceyhun, hiç koşmuyor. Ayağına gelince oynuyor. Tribünden görünen vaziyeti böyle. Gökdeniz, hem sağ hem sol kenarda çırpınıyor, duruyor. Tek futbolcuyla ne olacak ki.

Ankaragücü''nün kazandığı golde, Celalettin gibi tecrübeli bir oyuncunun kafasının üzerinden geçen topa zamanlama hatası yapması enteresan. Kaleci Tolga da yediği golde duruş hatası yaptı.

İkinci yarıda Ziya hocanın hamlesi doğruydu. Ferhat''ı oyundan aldı. 4''lü savunmadan 3''lü savunmaya döndürdü takımını. Forvette ise, Ersen''in yanını Cem Demir sonra da Ömer Rıza ile çoğalttı ama çözüm üretemedi. Sakatlıktan sonra Yattara''nın performasındaki önemli düşüş sürüyor.

A.Gücü savunmasında Emre, Sedat ve Abdurrahman müthiş bir mücadele verdi. Bu maç için fazla bir şey yazmaya da gerek yok gibi. Sahada çalışan görevli fotomuhabirleri estantene çekemediklerinden, yazarlar ne yazacaklarından yakındılar.

Trabzonspor kazansaydı zirveye yaklaşmak için yine avantajlı duruma geçecekti. Bu maçın güzelliklerinden biri de, Trabzonspor seyircisinin maç sonrası Ankaragücü''nü tribünlere çağırıp alkışlamasıydı...

17 yıl önce
Tek pozisyon gol
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak