|
Trabzon"dan ikilik atış

Bir takım maçı kazanmak istiyorsa, zor kazandığı topları kolay kaybetmeyecek ve orta alanı iyi kontrol edecek. Karadeniz ekibi, rakibi Oftaş''tan kazandığı topları o kadar rahat kaybetmesi pozisyon üretememesine engel göründü. Bunun yanı sıra Serkan-Hüseyin ile kurulan orta sahada özellikle Ankara ekibinden Everton ve Kemal Yıldırım''a oyun alanı bırakması önemli bir handikap olarak gözüktü.

Orta alana sıkışan ilk 45 dakikada her iki tarafın pozisyonlarında Trabzonspor, gole daha fazla yakın oldu. Önce Ceyhun arkasından Umut, Gökdeniz ve uzatmalarda yine Ceyhun''un direkten dönen topu bordo-mavililer için önemli gol pozisyonlarıydı. Oftaş''ın iki pozisyonu ise Trabzonspor''da Yattara ve Jabi''nin kaptırdıkları iki toptan gelişti. Yattara''nın sakatlanarak çıkışı, sağ kulvara Gökdeniz''in inmesi, Umut''un yanına Ersen Martin''in ikinci bir forvet olarak gelişi Trabzonspor''un ileride daha fazla top saklamasına neden olunca ancak baskı geldi.

Trabzonspor, 2. yarıya orta sahasını rakibinin sahasında kurunca etkili oldu. Ersen Martin, hem fizik gücünü hem de boy avantajını iyi kullandı. Oftaş''ın kaptanı İlhan Eker ve savunmanın göbeğinde oynayan Giray Çakar arasındaki hava mücadelesinde sürekli karşılaştılar. İlk yarının uzatmalarında inanılmaz bir pozisonda büyük şanssızlık yaşayan Trabzonspor, 2. yarıya golle başladı. Ceyhun''un final pasını iyi taşıyıp ceza sahasına giren Umut kendine has klasik bir gol attı. Yenik duruma düşen ev sahibi Oftaş, risk almaya başladı ve savuma güvencesini bırakıp Trabzonspor''un üzerine gitti. Bu da bordo-mavili takımın istediği bir oyun tarzıydı zaten. Eğer Ceyhun ve Gökdeniz biraz daha sahaya ağırlıklarını koysaydılar futbol daha da renklenirdi.

Trabzonspor''un savunmasında Tayfun ve Erdinç, çok az hatayla oynadılar. 2. yarıda daha çok koşan Serkan vardı sahada. Hüseyin yine bildiğiniz gibi. Temposu bir çıkan bir düşen maçta çok yan atış kazanıldı. Bunlar Türk futbolcusunun çok basit faul yapmasından kaynaklandı. Ayman önce Yattara sonra da Ersen Martin''in sakatlanması Trabzonspor için şansızlıktı. Ayman''ın yaptırdığı penaltıyı Gökdeniz kullandı kaleci Ferhat kurtardı, tekrar vurdu ve sonucu ilan etti. Trabzonspor, Ankara deplasmanında hedeflediği 3 puanı alarak moral yaptı.

17 yıl önce
Trabzon"dan ikilik atış
Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyorlarmış ama savaş yaptırmayacaklarmış
Enerjisiz kalan küresel ekonomi kışı zor geçirecek
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile