|
Trabzonspor ilk yarıda bitirdi

UEFA''ya çıkması için rakiplerinin alacağı sonuçları bekledi Trabzonspor. Ama önceki günkü sonuçlar istediği gibi olmadı. Bursaspor ise geçen hafta Beşiktaş''ı mağlup ederek ligin dibinden kurtulup rahatlamış olarak çıktı Trabzonspor karşısına.Bursaspor karşısında Trabzonspor Çağdaş''ın kafasından bulduğu erken golle oyunu yönlendirmesini bildi. Orta alanda Ceyhun ve Gökdeniz''in sürekli ve değişken olarak oyun kuruculuğu üstlenmesi dikkat çekti. Trabzonspor tempoyu artırınca futbolunu da güzelleştirdi. Bordo mavililerde tecrübeli oyuncu Ceyhun''un iki asisti görülmeye değerdi. Özellikle Umut çok koşuyor çok mücadele ediyor ama final paslarını bir türlü kendi arkadaşlarıyla buluşturamıyor. Bunu da başarabilse Trabzonspor için ideal bir santrafor. Trabzonspor''un emniyet subabı kaptan Hüseyin olarak yine göze çarptı. Zorunlu olarak stopere çekilen Milli oyuncu arkadan takımını yönlendirdi.

İkinci yarıda roller biraz değişti gibi. Trabzonspor biraz durgunlaştı, Bursaspor, Zafer Demiray ve Sinan Kaloğlu''yla pozisyon bulmaya başladı. Türkiye''deki sprinter oyuncuların başında gelen Sinan kendine özgü bir gol atarak Bursaspor''u umutlandırdı. Bu yarıda Trabzonspor ataklarında Yattara bir göründü bir kayboldu.

Her iki takımın oyuncularının zaman zaman ateşlenmeleri dikkat çekti. Çağdaş ve Egemen arasında söz düellosuna hakem Özgüç Türkalp noktayı koydu. Halbuki profesyonel futbolcular hakemi de tribünü de rahatlatacak hareketler içinde olmalı. Trabzonspor, Bursaspor karşısında 3 puanı alarak İntertoto''ya katılma hakkını kazandı.

17 yıl önce
Trabzonspor ilk yarıda bitirdi
Oyundan maksat ütmek, çobanlıktan maksat gütmek
‘1 gün savaşı’…
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti