|
Trabzonspor yenilgiyi haketmedi

Trabzonspor ikinci yarıyla birlikte girdiği galibiyet tünelinde seriye devam etmek istiyordu Galatasaray karşında da. İlk 45 dakikada şansızlıklar bordo-mavili takımın yakasını bırakmadı. Erdinç''in bir anlık hücuma çıkma hevesi kaptırılan topun Hakan Şükür''ün kafasında Arda''ya indirilmesinde konuk ekibin savunması dengesiz yakalanmıştı. Çok basit bir gol yine.

35. dakikada tam gözlerimin önünde Musa-Arda mücadelesinde “çat” diye bir ses kulaklarımda çınladı. Trabzonsporlu futbolcunun ayağı kırılmıştı. İlk yarının son dakikasında Erdinç''in ileri çıktığı bir pozisyonda kafası şutu Aykut''a çarpması Galatasaray için bir şans dakikasıydı. Orta sahayı kalabalık tutan ve rakibine önemli pozisyon vermeyen Trabzonspor''da orta sahanın lideri pozisyonundaki Ceyhun, ilk yarıda etkili gözükmedi. Deplasmanda ''tek forvet'' görüntüsü veren Karadeniz ekibi, Galatasaray''ın savunmasındaki Emre ve Tomas''ın arasında sıkışan Umat''a arkadan destek gelmedi.

İkinci yarıda Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, iki hamle yaptı. Keçeli''yi oyundan aldı, fizik gücü ve boy avantajı olan Ersen Martin ile forveti çiftledi. Bunda da etkili oldu. İkinci hamlesinde ise belki düşüncesi doğruydu ama Trabzonspor dün gece şansızlıklar yaşıyordu. İkinci yarıda oyuna ısınan, dikine oynayan ve taşıdığı toplarla rakip futbolculara sarı kart verdirten Ceyhun-Yattara değişikliği hemen akabinde bordo-mavili takım kalesinde yine bir karambol golü gördü. Net gol pozisyonlarının olmadığı 90 dakikada atılan 3 gol vardı.

Trabzonspor bu maçtan en az beraberlikle ayrılabilirdi. Bence mağlubiyeti haketmedi.

Galatasaray''da savunmada Tomas iyiydi. Bordo-mavili ekipte Gökdeniz sağ kulvarda oynadığı sürece Ergün''ü adeta felç etti. Yattara''nın oyuna girmesinden sonra sola geçince o da durdu.

Bordo-mavililer, zirve için önemli bir avantajı kaybetmiş oldu.

17 yıl önce
Trabzonspor yenilgiyi haketmedi
Kör muhaliflerle kör taraftarlar arasında...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir