|
Yattara ve Kuddusi...

Cebimde ehliyetim var uzun yıllardan bu yana. Ama araç kullanmayı bir türlu öğrenmedim.

Sadece, kimlik gibi. İyi bir ''co-pilotum''... Şöförün yanında otururum. Huyum kurusun, işine de karışırım. Sağa çek, sola çek, geri git, ileri git...

Büyüklerim derki ''Karışma şöförün işine. O yolu bulur''...

Trabzonspor''un kaptan şöförü Ziya Hoca''nın işine karışmak ne haddimize..

2007''nin Trabzon''u Fortis Kupası''nda Konyaspor karşısına çıktığı Avni Aker''de oyunun hemen başında net pozisyonar buldu. Ayağa pas oranı ve kenara inen toplardan doğan ataklarda Ersen, Umut ve Gökdeniz fırsatları tepti.

İki yeni transfer Ayman ve Risp Trabzonspor''a pozitif katkı yaptı. Orta sahanın her yerini kullanan Ayman, ilk maçında iyi gözüktü. Defanstaki İsveçli Risp, çok garanti ve sağlam oynuyor. Mücadele yönü, uyumu, konsantrasyonu, futbol zekasıyla göz dodurdu.

Ziya Doğan, İbrahim Yattara''yı, 35. dakikada ısınmaya kaldırınca Avni Aker adeta ayaklandı. Tam 147 gün sonra Trabzonspor formasına kavuşan Gineli ikinci yarıda Ferhat''ın yerine oyuna girdi. Ardından, ''şov'' başladı oyuna estetik ve hareket geldi. Umut''un kovalaması sonucu uzattığı topla buluşan Yattara golünü atarken ''iyi bir dönüş'' yaptı. Belki tam hazır değil.

Değişen ne mi?

Savunma açık vermiyor. Ancak her iki kanat da hücumda pek yok. Kontrollü çıkış yapıyorlar. Çağdaş uzun bir aradan sonra sol kanadı savundu. Baskı ve tempo arttığında Trabzonspor, ortaya çıktı. Gökdeniz ve Umut ikilisi çok koştu. Ersen Martin, oyunda kaldığı sürede hava toplarında etkili odu. Gökdeniz ve Umut''a indirdiği toplar hep pozisyon oldu.

Konyaspor''da 85. dakikada Da Silva''nın serbest vuruşu direkten döndü.

89. dakikada, bordo-mavililier ceza sahasında meydana gelen karambolde hakem Kuddusi Müftüoğlu''nun düdüğü vardı. Stepanov''a direk kırmızı kart gösterdi ve penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyon için ben tribünden net göremedim. Ama oyunun genelinde hakem işi çığrından çıkaracak düdükler çaldı. Merkez Hakem Komitesi''ni uyarıyorum, 2. yarıda Kuddusi ile çok sıkıntı yaşarsınız.

Trabzonspor, Konyaspor ile 1-1 berabere kalarak Fortis Türkiye Kupası''nda grubunda 2. olarak çeyrek finale yükseldi.

17 yıl önce
Yattara ve Kuddusi...
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…