|
Zevkli bir maç

Trabzonspor, ligin üst sıralarını hedefliyor, Çaykur Rizespor ise küme düşme potasının dışına çıkmayı.

İkinci yarıya sığan tam 5 golün yanı sıra dünkü 90 dakikada heyecan vardı, tempo da hiç düşmedi. Seyrine doyumluk bir maç oldu. Tüm goller hem hazırlanış hem de atılış açısından çok temiz ve netti.

Bordo-mavili takım, sezonun en dengeli futbolunu ortaya koyarken, ev sahibi Çaykur Rizespor ise maçı hiç bırakmadı.

Trabzonspor''un zaafı “Klasik yan” toplar. Attıgı goller ise çizgiye inilip, geriye çıkarılan toplar. Demek ki, topu sıfıra kadar taşıyarak hazırlanan pozisyonlar Trabzonspor''a ilaç gibi geliyor.

Ceyhunlu orta saha işleyince Trabzonspor''un hem futbol anlayışı güzelleşti hem de pozisyon üretimi fazlalaştı. İlk yarıda Trabzonspor bulduğu net pozisyonları gole çeviremedi. Küme çemberinin etrafında dolaşan ev sahibi takım savunmada çok bariz hatalar yaptı. Özellikle Yattara, Çaykur Rizespor defansını az adamla yakalayınca nokta atışlar gerçekleştirdi.

Trabzonspor''da kaptan Hüseyin sahanın en iysiydi. Ceyhun müthiş dalışlar yaptı. Umut, attığı iki kafa golün yanı sıra bir kez daha ìCiğerliî futboluyla göz kamaştırdı.

Çaykur Rizespor''da, savunmada Yasin ve Serhat''ın yanı sıra orta alanda İbrahim Said takımını taşıyanlar arasındaydı.

Ya Anderson. Fizik gücünü iyi kullanan bu futbolcu, özellikle son dakikalarda kendisinin 2. takımın ise 3. golünde müthiş bir timeing yaptı ve ev sahibi takımın “Can simidi” oldu.

Bordo-mavili takım kaybettiği maçta kötü oynamadı. Aksine bu sezon iyi sayabileceğimiz bir 90 dakika ortaya koydu. Çaykur Rizespor ise kazanmak için mücadele verdi. Girdiği pozisyonları değerlendirerek kazandı. Her iki takımda artık gelecek maçlarını düşünmek zorunda.

Dünün güzelliğini ise, hem Çaykur Rizesporlu hem de Trabzonsporlu taraftarların birbirlerine karşılıklı jestleri oluşturdu. Artık, Türk futbolunda “Vur kır parçala bu maçı kazan” gibi sloganlar yerini, “İyi futbol, temiz futbol” ile değiştirmeli. Bu görüntü dün Rize''de yaşandı. Darısı diğer takımlara....

17 yıl önce
Zevkli bir maç
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler