|
Klasnic"in dönüşü

Bir futbolcu için en korkulu rüya sakatlıklardır. Özellikle ayak kırılmasıyla ilgili yaşanan sakatlıklar zaman zaman futbolcuların kariyerini dahi bitirmeye yetebilir. Bazen beklenmedik hastalıklar da futbolcuların kapısını çalabiliyor. Sedat Balkanlı ve İsmail Gökçek ile ALS hastalığını öğrenmedik mi? Her iki oyuncu için tüm Türkiye büyük bir üzüntü çekmişti.

Şimdi de Ivan Klasnic hastalığın pençesindeydi. Ama o ALS değil böbreğinin iflas etmesiyle ilgili bir sıkıntı yaşıyordu. Bosna-Hersekli anne ve babanın çocuğu olarak Almanya''da doğan Klasnic, Werder Bremen''de çok iyi bir performans gösteriyordu. Almanya''yı bir dönem çalıştıran Rudi Voller ve Bosna Hersek''in milli takım davetlerini reddeden Klasnic, Bosna''dan Hırvatistan''a göç eden ailesinin ülkesini tercih etti. Sonrasında da Hırvatistan''ın en etkili oyuncusu oldu.

Böbrek rahatsızlığının tespit edilmesinden sonra Ocak ayında ameliyat masasına yattı. Tabii ki ilk bağış yapacak gönüllü annelerdir. Klasic''in annesi Sima da öyle yaptı ve bir böbreğinin oğluna verilmesi için neşter altına girdi. Ama sonuç başarısızdı. Verilen böbrek uyum sağlamadı. Kardeşi Josip ve eşi Patrica yeni bir operasyon için sıraya girdiler. Ama baba yüreği işte. “Önce ben” diyerek sıranın en önüne geçti ve geçen hafta yeni bir nakil gerçekleşti. Bu kez netice olumlu. 27 yaşındaki oyuncu, “Ameliyat başarılı geçti ve vücudum babamın böbreğini kabul etti. Doktorlar, vücudumun yeni organı kabul ettiğine emin olmadıkları sürece halka bir açıklama yapmak istemedim. Şükürler olsun ki, şimdi her şey iyi. Babam ve ben kendimizi iyi hissediyoruz. Doktorlar tekrar futbol oynayabileceğimi söylediler” diye yeniden doğduğunu müjdeliyordu.

Werder Bremen takımı ameliyat öncesi oyuncunun tüm hastane masraflarını karşılama ve yeni sözleşme teklifinde bulunarak yapılması gerekeni yapıyordu. Çünkü biz de böylesi güzel bir olaya kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kalan Meduna''ya Vestel Manisa''nın tüm alacaklarını ödeyerek yaptığı jestle tanık olmamışmıydık.

Futbola St.Pauli''de başlayan ve büyük bir çıkış yaparak Werder Bremen''e geçen Klasnic''in yeni sezon da hastalığını atlatıp yeniden futbola dönmesi futbolseverleri mutlu ediyor. Klasnic bundan sonra nasıl mı performans gösterir? Hiç sorun değil. Çünkü aynı rahatsızlığı yaşayan ve operasyon geçiren İtalyan halterci Norberto Oberburger, olimpiyatlarda altın madalya kazanırken, rugbyde isim sahibi olan Jonah Lomu operasyon sonrası yine eski başarılarına imza atmış, Alonzo Mouring de böbrek ameliyatı sonrası basketbol hayatına devam etmişti.

Futbolda sakatlıklar hep var olacak. Önemli olan yaşanan rahatsızlıklar sonrasında yeniden aktif spora dönmek. Klasnic bu sıkıntıyı atlattı. Keşke Sedat ve İsmail de bir anda ayağa fırlayıp, sahaya atlasalar. Sedat''ın kafayla çıkardığı toplar ve attığı golleri, İsmail''in muz ortalarını çok özledik. Allah her ikisine de şifa versin.

٪d سنوات قبل
Klasnic"in dönüşü
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle