|
Büyük skandal

Spordan Sorumlu Bakan Sayın Faruk ÖZAK ve Genel Müdür Yunus AKGÜL bu olaya direk ve acil el atmaları lazım. Uluslararası Spor Federasyonlarının çeşitli komitelerine Şenes Erzik, Necdet Çobanlı, Uğur Erdener, Levent Bıçakcı gibi saygın kişilerin hak ederek girmesi tabi ki gurur vericidir. Ama kuralları çiğneyerek, sahte yollardan uluslararası spor örgütlerine girmek etik değildir ve ortaya çıktığında Türkiye''yi küçük düşürür.

Görüyoruz ki GSGM kanalıyla gri pasaport çıkartmak ve kişisel menfaat sağlamak amacıyla ülkemize telafisi imkansız zarar verilmektedir. Alın size bir örnek; ISSF (Uluslararası Spor Atıcılığı Federasyonu) 17-19 Mayıs 2008''de İstanbul''da Uluslararası Atıcılık Hakemi ve Uluslararası Hakem Jüri Üyeliği için ISSF tarafından görevlendirilen Mısır''lı Medhad Wahdan başkanlığında kurs düzenledi. ISSF kurs gözlemcisinin biri Metin Sertoğlu ve diğeri MHK Başkanı Erhan Turkay. 14 hakemimiz kursta başarılı oluyor ve ISSF Atıcılık Hakemliği Lisansı almayı hak ediyor. Tebrikler. Buna diyecek bir şey yok.

Şimdi gelelim rezalete. Gerek uluslararası ISSF hakemi ve gerekse bir üst kademede uluslararası ISSF hakem jürisi olabilmek için kural gereği ülkenizde önce Aday Hakemlik, İl Hakemliği ve Milli Hakemlik gibi süreçlerden geçmeniz gerekiyor. Poligon ve atış deneyiminizin olması lazım. Uluslararası ISSF jüri üyeliği için 6 isme; ARAL LATİF ALİŞ (Atıcılık Federasyon Başkanı), TAYFUN ANLAR (Asbaşkanı), İSMET ÖZTÜRK, MELİH AKBAŞOĞLU, GÜNGÖR TAŞÇIOĞLU ve BAHADIR KUNAÇAV formlar dolduruluyor, sınavdan geçer not veriliyor ve ISSF merkezine gönderiliyor. Oysa bunlardan ilk dördünün ülkemizde hakemlik diplomalarının olmadığı gibi, Başkan Aral Aliş''in bırakın hakemlik diplomasını, bu kursa hiç katılmadığı ve o tarihlerde yurt dışında olduğu ortaya çıkıyor. Onun adına kurs çevirmeni Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Cengiz Karagözoğlu''nun kursa katıldığı ve hatta sınavda başarılı olamadığı iddia ediliyor.

Biz bunu ISSF merkezi Münih''ten araştırdık. Bu altı kişinin ISSF Hakem Jüri Üyeliği onaylanmış ve hatta resmi ISSF NEWS 2009/2 sayılı derginin 47. sayfasında yayınlanmış. O da elimizde. Federasyon müsabakalarında başarılı olan sporculara vaat ettiği “Sarsılmaz Ödüllerini” vermediği, seçim vaadi olarak bazı kulüplere faturasız verdiği av tüfeklerine ruhsat çıkarılamadığı için 200 günden beri YABANTV internet sitesinde gün be gün hakkında duyuru yapılan Latif Aral Aliş''in böyle bir usulsüzlüğe ve etik dışı davranışa ihtiyacı mı var? Asbaşkanı Tayfun ANLAR için etik konusunda söylenecek fazla söz yok. 18.12.2008 seçim günü delege olabilmek için Bahçeşehir Üniversitesi''nden Paintbol Kulübü üyesi olduğuna dair aldığı sahte belgenin anlaşılması üzerine GSGM tarafından delegeliği düşürülmüştü. GSGM Teftiş Kurulu''nun görevlendirdiği müfettiş İsmail SERT neyi nerede(!) denetliyor. Gelsin belgeyse belge verelim. Daha fazla rezil olmadan burada yapılması gereken, Çerçeve Statü''nün Olağanüstü Genel Kurulla ilgili 7/a maddesi hükmünü acilen uygulatmaktır..

14 yıl önce
Büyük skandal
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu