|
Tanjevic yerine...

Play-off döneminde Fenerbahçe-Ülker''in bu yıl Valencia''yı ULEB kupası şampiyonu yapan Hırvat koç Neven SPAHİJA ile flört ettiği söyleniyor. Şimdiye dek bir yalanlama gelmedi. Basketbol Milli takımımızın ve Fenerbahçe-Ülker''in başarısız günlerinde koç Tanjevic''i ağır eleştirdim. Nereden bilirsiniz sağlık durumunu. En yakınlarımı çağımızın vebasından kaybeden bir kişi olarak önce çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Bu vesileyle kendisine acil şifalar diliyorum.

Tanjevic neredeyse 40 yıldır basketbol stresinin içinde. Pes eden bir yapıya sahip değil.

Geçenlerde tedavisi sırasında beyanatı oldu. "Dünya Şampiyonasında A milli takımın başındayım" diyor. Bu beyanat üzerine TBF başkanı ve Aziz Yıldırım''ın tutumu ne olacak? Bunu tüm kamuoyu merak ediyor.

Çok önemli ulusal ve uluslar arası bir olayın içindeyiz. Türkiye''nin tanıtımı için Van kedisinden tutun, Boğaziçi köprüsünü trafiğe kapatarak üzerine basketbol sahası yapıp batı ve doğu''nun iki süper gücü Amerika ve Çin milli takımlarına Avrupa ve Asya''nın tam orta noktasında barış maçı yaptıracağız. Bir milyar TV seyircisinin bu maçı izlemesi bekleniyor.

Tüm bu reklamlar yapılırken ev sahipliği yaptığımız Dünya Şampiyonasında milli takımımızın başarısını göz ardı edemeyiz. Şampiyonluk en büyük tanıtımdır.

Tanjevic''in 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Ay – Yıldızlı ekibin başında maça çıkması psikolojik bir olaydır. İyi sonuç da verebilir. Fakat çok kötü de. Sade vatandaştan Devlet büyüklerine kadar herkesin düşünmesi lazım. Bu olay federasyonun sözde özerkliğini aşar.

Ciddi sağlık sorunu, kişi için insan yaşamında her türlü ulusal başarının ötesinde bir olaydır. TBF''nin nasıl bir ikilem içinde olduklarını muhakkak herkes hissediyordur. Fakat alternatifler üzerinde karar vermenin zamanı artık gelmiştir. Çünkü 116 gün kaldı.

Basketbol kamuoyunun nabzını tutanlar, bu saatten sonra milli takıma yabancı bir koç olamayacağına göre, ulusal görevde Aydın ÖRS ve yardımcısı olarak Oktay MAHMUTİ ikilisi ile Orhun ENE üzerinde durulduğu yönündedir. Bu birliktelik antrenörler arasında "ben önde olmak isterim" kompleksine dönüşmemelidir. Ulusal oyuncuların da görüşü kuşkusuz kıdemliden yanadır.

TBF''nin Erman KUNTER ve Ergin ATAMAN''a sıcak bakmadığı biliniyor. Murat DİDİN''de "timing''i" iyi bilir. Spahija''dan önce Fenerbahçe''nin teklifine hayır demez. Fırsat bu fırsatken, ulusal takım koçluğu ile kulüp takımı koçluğunun ayrılmasının zamanıdır.

Haydi hayırlısı…

٪d سنوات قبل
Tanjevic yerine...
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’