|
Tebrikler Beşiktaş

Beşiktaş Genel Kurulu geçenlerde yapıldı. 27 Mart''ta Galatasaray Spor Kulübünün başkanlık seçimi var. Üç Büyükleri kongre dönemlerinde dinleyecek olursanız, her birinin 25 milyon taraftarı vardır. Herhalde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızda bu istatistiğe dahil edilmiş olmalı. Hesap doğru ise, geriye kalan Trabzonspor dahil diğer Anadolu kulüplerimiz taraftar açısından eksideler.

Burada taraftarın artısında ve eksisinde değilim. Bu kulüpler taraftarın tribünlerde yırtınmasından başka, onun fikirlerine, düşüncelerine ve görüşlerine açık mı, ona bakalım.

Taraftarla diyalog için kulüpler ne yapıyor ona bakalım. Bir örnek alalım Fenerbahçe veya 105 yıllık Galatasaray Spor Kulübü. Futbol dışında 13-14 spor branşı ile bir fenomen. Diyelim ki 25 milyon taraftarı var. Kulübün aidatını ödemiş genel kurul üye sayısı 7600 civarında. Yani salt taraftarlar adına kulübü temsil eden bu üyelerdir.

Başkanlık seçimi ülkenin genel seçimlerine benzer. Seçim öncesi üyeler başkan adayları ile sarışırlar, öpüşürler vaatler vs. Verirler oylarını. Bu oy bir yerde üç yıllık başkanlık dönemi için verilmiş Genel Vekaletnamedir. Sonrası; "Saldım çayıra, mevlam kayıra". Bir üç yıl daha beklersin. Seçim dönemi üyelere gülen yüzler, seni üç yıl tanımaz bile.

Sizler İstanbul kulüplerisiniz. Sadece 15 milyonluk şehir nüfusu Avrupa ve Anadolu yakası olarak zaten coğrafi olarak ikiye bölünmüş durumda. Taraftarınızın ve üyelerinizin çocukları çeşitli spor dallarının alt yapısında nerede ulaşım ve tesis kolaylığı varsa taraftarlığa bakmadan rakip kulüplere yöneliyor. Nerede kaldı Türkiye geneli açılım.

Bu bakımdan Beşiktaşı ve Demirören yönetimini kutluyoruz. Vatandaşla ve taraftarı ile Türkiye genelinde diyalog kurmak için çeşitli spor dalları dışında, Hukuk, Denetleme, Bilişim ve İletişim, Sporcu Sağlığı, Kadın, Aile ve Çocuk istişare Heyetleri adı altında komiteler oluşturdu. Bunun adı; "Vatandaşa veya taraftarına sen bana gelemezsen, ben senin ayağına gelirim, seni dinlerim ve yönetime rapor ederim" demektir.

Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti Başkanı Yıldırım Demirören''in eşi REVNA Hanım, heyeti ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu''yu ziyaret ediyor. Deprem bölgesi Elazığ''da bir okulu yeniden inşa kararı aldı. İşte gerçek taraftar ve gerçek sevgi ihtiyaçlar doğrultusunda böyle oluşur. Kuru kuru 25 milyon taraftarım var demekle büyük kulüp yönetilmez. Vatandaşın kulübü ile diyaloguna katkıları nedeniyle "Tebrikler Revna Hanım"..

14 yıl önce
Tebrikler Beşiktaş
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu