|
Tek şişman beyninizmiş!

Sonunda bu da oldu sevgili okur... Düşünce gücüyle zayıflama metodu bulundu... Gerçi, XXL Rahşan bu konuda bir ''uzman'' olarak her şeyi yazacaktır da, ben bir açılış yapayım istedim...

Kimse alınmazsa, şişmanlar arasında ''mucize'' diye anılan kitaba göre ''tek şişman beynimiz''miş... Yasemin Soysal, Yüksek Lisans Tezi araştırması olarak, zihnin beden üzerindeki etkilerini araştırıp yazmış.. İddiaya göre de araştırma sonunda insanların kolayca kilo vermelerini sağlayacak bir sistem ortaya çıkmışmış..

Yöntemi kilo problemi yaşayan yaklaşık bin kişi üzerinde deneyen Soysal, yine iddiaya göre inanılmaz sonuçlar almışmış. Soysal, ''kilo sorunu yaşayan kişilerin hızla ve son derece sağlıklı bir şekilde kilo vermekle kalmayıp aynı zamanda yaşamlarının pek çok alanında da olumlu ilerlemeler kaydettiklerini'' savunuyor.

Üstelik ''karmaşık diyetlere, özel egzersizlere, kendini bir şeylerden yoksun bırakmaya da ihtiyaç kalmıyormuş.'' Artı, kitapta "mucize" bir diyet reçetesi ya da listesi de verilmiyormuş. Mevzu tamamen ''zihnin, yaşanılan ortam ve doğru düşünme alışkanlığı ile düzenlenmesi

gerektiği''ne odaklıymış.

Bunun için ''büyük tabaklar yerine küçük tabaklar'' kullanılmalıymış!. Eğer 70 kilonun altına inemeyeceğinize inanıyorsanız, o zaman bu gerçekleşmezmiş!.. Zayıflayamayacağınıza "inanıyorsanız" kendinizi kandırmayınmış!... Gerçekten zayıflamak istiyorsanız buna inanınmış!.. Şişman olduğunuzu düşünüyorsanız yemek istediğinizde "Ben böyle de güzelim" demeyinmiş!.. Ve en en en çarpıcısı, ''güzel bir fiziğe sahip olmak için dua edin''miş..

Şaka gibi.. Yok değil, gerçekse, özetle kitapta yazanlar böyle.. Şaka mutlaka...Yoksa Kadir İnanır''dan başka kim İnanır insanın düşünerek zayıflayacağına (Bir de Levet İnanır var. Espri düzeyi de kitabına göre böyle düşüyor işte)!...

Önce yazarını tebrik ediyorum kitabın... Böyle ''derin bir mevzuda önemli bilimsel'' deneyler yapıp bunları bizlere pardon, şişmanlara aktardığı için... (Kısaca az yiyin dese de olurdu bence ya, neyse)

''Mucize'' ve ''çok kolay'' diye adlandırılan bu yöntemi uygulayıp beyinlerini bunca disiplin altına alabilenleri de unutmamak lazım… Onları da kutluyorum bütün samimiyetimle, tek tek... (Bundan soraki hedefiniz NASA. İleri!)

Büyük konuşmamak gerek, çünkü beterin beteri de var… Yasemin Soysal''a ilham verdiğini düşündüğüm (!) çalışmalardan birini geçen yıl Louise Hay yapmış mesela. O da düşünce gücüyle hastalıklardan kurtulabileceğimizi yazmış. Öyle bir abartmış ki durumu kitabın önsözünde Dave Braun, “Eğer ıssız bir adaya düşseydim ve yanıma sadece tek bir kitap alma imkanım olsaydı, Louise Hay''in Düşünce Gücüyle Tedavi kitabını seçerdim” demiş… (Düşüne düşüne getiririm gemileri diye şarkı yazardı sonra)

Onaltı bölümden oluşan kitap, küçücük bir sivilceden, kansere kadar birçok hastalığın nedenlerinin psikolojik olumsuzluklardan kaynaklandığını satır satır anlatıyormuş. Hangi hastalık için, hangi olumlu öneriyi düşüncelerinizin besini olarak kullanacağımızı da belirtiyormuş.

(Düşün düşün…)

Bitmiyor tabi, ''Göğüste oluşan kist ve ağrı gibi rahatsızlıkların; aşırı annelik, aşırı koruma, aşırı tahakküm ve yaşamdan beslenmeyi engellemekten kaynaklandığını; çözümün ise “Kendim olmakta özgürüm, başkalarının da kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum, herkes büyüyüp gelişmeli” sözcüklerinin arasında saklı olduğunu vurgulamış Louise Hay kitapta…

(Hay Allah ya…)

Bırakın bence siz bu işleri de, kaşık eğmeye bıçak bükmeye devam edin düşünce gücüyle… Hiç değilse o zaman kimselere zararınız olmaz!… Aksi halde yazdıklarınız dünya aleme zarar!

15 yıl önce
Tek şişman beyninizmiş!
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!