|
Zenginler kulübünün en şehirli üyesi

Standart özellikleriyle bile zengin bir araç hissi uyandıran Lancia Delta, farklı duruşu ile dikkatleri üzerine çekmeyi biliyor. Birkaç küçük eksiğinin yanında araç, en zor beğenenleri bile hayli uğraştıracağa benziyor.

Hem az yakıt tüketsin, hem ağır bir duruşu olsun, biraz da sportif çizgiler taşısın. Madem para veriyoruz konfordan da taviz vermesin, mabadım üşümesin, üşürse koltuklar ısıtmalı olsun diyenler için bir araç test ettik. Bu noktada Rahmetli Barış Manço''nun ''Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır'' şarkısını hatırlatır, bir araçta bu kadar özellik isteyenler için de mandayı hazır tutmalarını öneririz. Zira aracın fiyatı bize biraz tuzlu geldi. Aracın en düşük versiyonlu modeli 24 bin avrodan başlıyor. Bu da demek oluyor ki, o da olsun bu da konsun, almışken şu da eksik kalmasın dersek, beğendiğimiz ve mutlaka bizim olmasını istediğimiz aracımızın fiyatı 70 bin liraya kadar çıkabiliyor. Değer mi? Değer. Parası olana...

HEMEN FARKEDİLİYOR

Lüks kompakt sınıfta yer alan Lancia Delta, belki size spor bir otomobil hissi vermiyor, fakat ilk bakışta sıradışı duruşu ile farklı bir araç olduğunu belli ediyor. Arabayı daha şık bir görünüşe oturtmak için tasarımcılar, Lancia Delta''ya Led lambaları kullanarak yeni bir far grubu hazırlamış. Farların üzerinde bulunan ledler farlar kapalıyken de faal durumda ve araca sportif bir hava katıyor. Araç için ne hatcback, ne stationwagon ne de küçük bir SUV diyebiliyoruz. Lancia Delta, farklı yapısı ile bu saydığımız tüm modelleri adeta bir otomobilde bize sunuyor. Trafikte ilerlerken etraftaki meraklı bakışlar, aracın gerçekten de şık ve ilgi çekici bir araç olduğunu gösteriyor.

Araçta bizi en çok etkileyen ise ses yalıtımı... Mükemmele yakın bir ses yalıtımının hakim olduğu Lancia Delta''nın dizel motoru da hayli sessiz çalışıyor.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre aracın ses yalıtımında, binalarda kullanılan ses yalıtım malzemelerinden özel olarak üretilen ses absorbe edici tavan kullanılmış. Ayrıca araç içindeki çift bölgeli otomatik klima, direksiyondan kumandalı MP3''lü radyo-CD çalar, deri koltuk döşemesi, elektrikli katlanabilir ve ayarlanabilir ısıtmalı yan dikiz aynaları, viraj içi aydınlatan ön sis farları, karartılmış arka yan camlar, soğutuculu ön kol dayama aracın standartları... Bunların yanında yol bilgisayarı, alttan ısıtmalı koltuklar, şehirde ve şehir dışına özel kullanımlar için özel ayarlanabilen hidrolik direksiyon ayarı gibi özellikler de mevcut...Sırf bu özellikler bile aracı bizim açımızdan zenginler kulübüne dahil etmeye yetiyor.

YAKIT TÜKETİMİ TATMİN EDİCİ

Trafikteki dur kalklar, yakıt tüketimini tavana vurdurur. Uzmanlar, yoğun trafikte araçların normalden yüzde 20-30 daha fazla yakıt harcadığını söylüyorlar. Bizim test ettiğimiz Lancia Delta''nın dizel motorlu versiyonuydu. Aracı meşhur İstanbul trafiğinde ve köprünün en kapalı olduğu işe gidiş ve dönüş saatlerinde kullandık. Söz konusu trafik şartlarında araç 100 kilometre''de ortalama 7,1 lt yakıt harcadı. 58 lt''lik depoya sahip olan aracın, tasarruflu bir sürücü eşliğinde, rahatça bin km''nin üzerinde yol yapacağını söylemek mümkün. Çünkü biz, İstanbul şartlarında yarım depodan az bir yakıtla 498 km yol katettik.

+''LARI

Araçta müthiş bir güvenlik hissi var.

Sadece dışı değil, aracın içi de kalite kokuyor

Düşük yakıt tüketimi ve Viraj içi aydınlatıcıları (Direksiyonu kırdığınız taraftaki sis farı otomatik yanmaya başlıyor) dikkat çekici.

Geniş iç hacimle yer sorununuz ortadan kalkacak.

Ses sistemi ve sesin araç içindeki dağılımı gayet güzel.

-''LERİ

Müzik çalar, aracın şıklığının yanında biraz sönük kalıyor.

Araca biraz alıştıktan sonra herşey var, neden DVD ekran yok sorusu akla geliyor.

Hızı sabitlemek istediğinizde Cruise control, biraz geç devreye giriyor.

Sürücü koltuğuna uzak kaldığından dolayı yan cam düğmelerine ulaşmak için biraz çaba harcamanız gerekiyor

15 yıl önce
Zenginler kulübünün en şehirli üyesi
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler