|
Bizim günümüz olsun

Tabii çok alışık değildik finallerde kendimizi görmeye. Önce Milli Takım, sonra Galatasaray ve yine Milli Takım. Şimdi de Hollanda''da Arnhem''deyiz. Milli Takımımız bugün pek ılık ama ne de olsa öğlen sıcağında İtalya karşısında.

İtalya 3 kere Dünya şampiyonu''ymuş. Takımları da defalarca Avrupa şampiyonu. Artık bu kompleksli hesaplar geride kaldı. Eşit şartlarda Gök-Mavililerle karşılaşacağız. Elbetteki hedefimiz galibiyet. Bu da çeyrek final kapısının aralanması demek. Terim''in Aslanları''ndan sonra Denizli''nin Kaplanları da bu şuurda.

Dün Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy''la beraber yolculukla Hollanda''ya vardık. Başkan''ın ümidi fazla, morali yüksek. Belli ki hocasına ve futbolcularına çok güveniyor. "Neden bizden yeni bir başarı çıkmasın?" diyor. Yüreğini futbolcuların bilekleriyle birleştirerek Avrupa''ya göre bir sürpriz bize göre bir "normal" vaatte bulunuyor.

Dün maçın oynanacağı Arnhem Gelredome Stadı''nda Milli Takımımız''ın antrenmanını izledik. Denizli''nin içimizi ısıtan sözleri futbolcuların hedefimizi büyülten hareketleri bizim ümidimizi arttırdı. Her yer ne de olsa bir Türkiye burada. Sadece Hollanda''da yaşayan Türkler değil, Avrupa''nın çeşitli ülkelerinden ve Anadolu''dan akın akın gelen ''inanmış'' insanlar arkamızda. Ne de olsa Hollanda artık bir Türk vilayeti, en kötü ihtimalle de eyaleti. Yer kırmızı, gök beyaz. Bugün bir Hakan Şükür''ün İtalyanlar''ın yıllarca Dünya''ya sunduğu starları gölgede bırakmasını ve şampiyonanın golcüsü olmasını, Ogün''ün, Okan''ın, Rüştü''nün, Arif''in piyasaları altüst edecek bir ihtişama tırmanmasını bekliyoruz.

Haydi gençler size güveniyoruz. Gün bizim günümüz olsun.

24 yıl önce
Bizim günümüz olsun
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’