|
Neydi o gece?

Ne muhteşem bir maçtı öyle. Soluklar tutuldu, nefesler kesildi. Bir o kale, bir bu kale. Bir takım öne geçiyor, bir bu takım. Atan atana, golcüler konuşuyor, yıldızlar parlıyor. Kadıköy''ü muhteşem futbol zirvesi aydınlatıyor. Dünyanın en iyi kalecilerinden ikisi gollere sadece seyirci kalıyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse bir Türk futbolseveri olarak bu futboldan da, bu oyundan da, iki takımımızdan da gurur duyduk. Fenerbahçe ve Galatasaray tam bir futbol resitali sundu bizlere. Herhalde futbolun beşiği İngiltere de, devi Almanya da kıskanmıştır.

Neydi o Ogün''deki inanılmaz yürek, neydi Revivo''daki muhteşem bilek, ya doğan yeni yıldız Serhat''a ne demeli? Şiir gibi döktürdüler futbolu yeşil zemine yaydılar. Her türlü güzellikle stadtan taştılar.

120 dakikalık inanılmaz mücadelenin ve bitmez kazanma azminin Türk futbolu geldiği nokta açısından çok anlamlı. Kazananı da kaybedeni de kutlamak lazım. Çünkü birisi elendi birisi tur atladı ama burada kaybeden yok Türk futbolu kazandı. Tribünde hop oturup kalkan seyirci gibi basın ve şeref tribünündeki isimler de büyük keyif aldı.

Elbetteki hatalar da vardı ama güzellikler arasında kayboldu.

Hasan Şaş''ın, Emre''nin Sarı-Kırmızılı ekip adına sahaya yansıyan mimarları bu güzelliği tamamladı. Galatasaray kupa takımıydı, Fenerbahçe ise sezonun en iyi futbolunu oynayan bir ekibi.

Her şeyiyle muhteşem bir gece yaşadık alkışlar, tebrikler.

23 yıl önce
Neydi o gece?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’