|
Üzeyir Garih cinayetini çözdüm
Metazori yöntemlerle kurulmuş, metazori yöntemlerle ayakta durmaya çalışan; "Hilal-Haç" çekişmesinde aradan fırlayıp mukaddes topraklar üzerinde çöreklenmiş ve BM gözetiminde nihayet bölgede kök salmayı başarmış bir devlet.

Üstelik, bölge barışını tehdit eden bir devlet.

Bir ur.

Bir başbelası.

Bilemem hatırlayanınız var mı, bu sütunun önceki sahibi, Fethi Şikaki cinayetinin izini sürerken, tesadüfen eline geçen bir kitaptan, MOSSAD kaçkını bir ajanın (Victor Ostrovsky'nin) romanından sözetmiş, elde ettiği bazı bulguları yine bu sütunda okuyucularıyla paylaşmıştı.

İsterseniz, önce o yazıdan ufak bir hatırlatma yapalım:

Victor Ostrovsky...

İsrail Gizli Haberalma Servisi'nden kovulduktan sonra Kanada'ya yerleşmiş bir ajan eskisi... Rivayete göre, MOSSAD tarafından aranmaktaymış ve görüldüğü yerde vurulacakmış.

Neden?

Belki de servisten edindiği bilgileri harcamasından, sağa-sola okutup paraya tahvil etmesinden korkuluyordur.

Tersi de mümkün...

Kamuoyunu manipüle etmek için bizzat MOSSAD tarafından Kanada'ya postalanmış olabilir.

İhtimal...

Birkaç yıl önce, çalıştığı servisin faaliyetlerini deşifre eden bir kitap yazmış ve güya İsrail devletinin tepkisini çekmişti. Şimdilerde, ikinci çalışması "Yahuda'nın Pençesi" süslüyor kitapçı vitrinlerini.

Bir roman...

Roman deyip geçmeyelim; hele bir gizli servis kaçkını tarafından kaleme alınmışsa, illa ki dünya siyasetine dair birtakım ipuçları bulacaksınız orada.

Konuyla ilgili, yanlış hatırlamıyorsam, Taha Kıvanç ağabeyimiz de bir bir yazı yazmıştı.

Örneğin, "İsrail-Filistin Barış Girişimleri"nin ne kadar sahih ve tevatür olduğu, "Yahuda'nın Pençesi"nde dile getirilmekte, otuz iki kısım tekmili birden.

Okuyalım:

"Barış bize ne kazandıracak? Yani, toprak vermek zorunda kalacağız. Belki de yerleşim merkezlerini (işgal bölgelerini) ortadan kaldıracağız. Stratejik derinliği kaybedeceğiz. Güvenlik, genel ordu ve askeri bütçelerde kısıtlamalar olacak. Belki Amerikalılar da yardımı azaltacaklar. Sonuçta savaş sona ermiş olacak. Dünyanın dört bir yanındaki Museviler artık bize yardım etmek zorunda olduklarını pek düşünmeyecekler. Biz bütün bu acıları çektikten sonra, bir fırsat kollayıp bizi denize döküverecekler. Rabin yaşlandı. Barışı, sırf Amerikalılar'a yaranmak için istiyor. Ayrıca bize bir şey yapabilmek için izin gerekli. Ama hiçbir şey yapmamak (Rabin suikastini önlememek) için izne ihtiyacımız yok. Biz de öyle yapacağız."

Kitap, İzak Rabin suikastinden iki yıl kadar önce yayımlandı.

Rabin'i öldüren Yigal Amir'in bir MOSSAD çalışanı olduğu hatırlanırsa, kitapta yer alan itirafların dehşet boyutları ortaya çıkacaktır.

Tüm bu olup bitenlerin Üzeyir Garih cinayetiyle ne ilgisi var?

Hiçbir ilgisi yok...

Ama, (Faik Bulut'tan aldığım ilhamla) İzak Rabin suikasti ve Sharon'u iktidara taşıyan sürecin salim bir muhasebesi yapılmadan bu cinayet çözülemez, diye düşünüyorum.
#Üzeyir Garih
#MOSSAD
#Victor Ostrovsky
23 yıl önce
Üzeyir Garih cinayetini çözdüm
Trabzonspor taraftarıyla
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü