|
Beklemiyordum!

- Fenerbahçe''nin Galatasaray''ı Arena''da yeneceğini beklemiyordum.

- Neden?

- Maçtan sonra kaleci Volkan şöyle dedi: "Ligimizin en iyi takımı Galatasaray." Bence de öyle Galatasaray favori idi.

- İyiler de yenilir ama.

- Doğru, lakin böylesi görülmemiş. Galatasaray tek kale oynadı, sayısız pozisyona girdi, beraberliği de sağladı. Üç beş fark ile maçı kazanabilirdi. Ben de oyuna bakarken öyle düşünüyordum. Fenerbahçe Galatasaray sahasına geçemedi. Hani ne derler: İki kere gitti, ikisi de gol oldu..

- Ama direndi gol yemedi.

- Fener''in direnişi bir çırpınma idi, aslolan Galatasaray''ın gol atamaması. Elbette ki maçın yıldızı Volkan''ı anmalıyız.

- Burada sana katılıyorum. Volkan harika idi.

- Aykut oyuncu değişikliğinde geç kaldı. Ama Stoch tercihi çok iyi oldu. İkinci golü sürati sayesinde attı. Yine de Fenerbahçe''yi tebrik etmek lazım.

-Niçin?

- 3 Temmuzdan bu yana yaşanan süreç, çok yıpratıcı oldu. Takımın asları gitti. Hatta bir ara Aykut dahi umudunu kaybetti. Ama Fenerbahçe yönetimi, hocası, takımı, taraftarı ile ne kadar dirençli olduğunu gösterdi. Bu noktaya gelmesi, hâlâ şampiyonluk şansını koruması olağanüstü bir başarı.

- Bu maçı kaybetse idi Galatasaray şampiyon diyebilirdik. Fatih Hoca "Bu oyunun sonucu böyle olmamalı idi, bize yazık oldu" dedi.

- Futbol sürprizlerle dolu bir oyun. Bu sebeple futbolda her şey olur diyorlar. Daha dört maç var. Süper Final ne olur belli değil.

- Final sanki yeni başladı. Galatasaray rakiplerine büyük fark atmıştı. Ama, işte...

- Beşiktaş bir çöküntü yaşıyor. Trabzon bekleneni veremedi. Bütün bunlar doğru ama henüz her şey bitmedi.

- Biraz da Trabzon-Beşiktaş maçından konuşsak.

- Her iki takım da ilk ikiye girme şansını kaybettikleri için formalite maçı oynadılar sanki. Kazansak da olur kaybetsek de havası vardı. Nitekim her iki takım da kazanabilirdi. Halil''in golüyle Trabzon kazandı. Burak oynasaydı belki daha farklı olurdu.

- Bence olmazdı. Çok durgun, heyecansız, gayretsiz, temposuz bir maçtı bu. Hem futbolcular hem seyirci "Bitse de gitsek" diyordu sanki. İkinci yarı biraz hareket oldu o kadar.

- Beşiktaş tatsız bir sezon yaşadı. İdari, mali sorunları derinleşti. Takımın geleceği parlak gözükmüyor. Tarihinin en büyük krizini yaşıyor.

- Gençlerbirliği ile galiba Karabük dışında tüm takımların mali sorunu var.

- Bu hesapsız gidiş futbolumuzu çok etkileyecek. Herhalde önümüzdeki yıl play-off olmayacak.

- Aman olmasın. Şu şike-mike dumanı dağılsın, mahkeme bitsin, diken üstünde geçen bir sezon yaşadık. Artık her şey normale dönsün diyoruz.

12 yıl önce
Beklemiyordum!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi