|
Beklenen şarkı

Lig bitti mi? Tuhaf geliyor ama bitti. Buna alışabilir miyiz, bilmiyorum. Play-off uygulaması garipsenecek. Puan cetveline bakıldığında ilk dört takım bildiğimiz dört büyükler. Arkadan gelen dört takım, hani ne derler "bileğinin hakkı" ile geldi. Belki sadece 9. Sırada duran Gençlerbirliği için "senin yerin daha yukarıda olmalıydı" diyebiliriz. Çünkü sezon içinde parlak bir görüntü çizmişti.

Mesut Bakkal ile Samsun Beşiktaş''ı evinde yenince haliyle bir umut doğdu. Ama şunu unutmayalım: Beşiktaş bu yıl neredeyse averaj takımı oldu, işi sıkı tutan her takım Beşiktaş''ı yendi. Beşiktaş mali ve idari olduğu kadar, takım ve hoca hususunda da ciddi bir yüzleşme yaşamalıdır. Yaşayacak, bundan kaçış yok.

Geçen haftaki yazımızın başında Emre ile Fenerbahçe münasebetini dile getirmiştik. Emre bu hafta hem kadroya girdi, hem yarım devre oynadı. Aynı tezi tekrarlıyorum Emre Fener''de kalmalıdır. Bunu şartları kabul ederek kendi istemelidir. Ona talip olan başka kulüpler olabilir, ama giderse futbol kariyeri sarsılabilir. Aynı şey Semih için geçerli değil. Semih''in Fenerbahçe''de saygı ve sevgi ile bunca zaman beklemesi bir feragat örneğidir. Başka bir takıma gidebilir.

Kader maçlarına dönelim artık. Aykut Hoca Alex''in yerinde Stoch''u oynattı. Belki aynı verimi alırım dedi. Mümkün mü?

Fenerbahçe kapanan Antalya kalesine ilk yarı hiç yaklaşamadı. İkinci yarı Stoch çıktı, Emre girdi. Selçuk çıktı Sow girdi. (Sow''a verilen paraya yanmamak elde değil. Arkadaş ne olur bir kere bir adam geç görelim) Fenerbahçe çift santrforla oynamaya başladı ve Emre''nin varlığı hissedildi. Takım önde basıyordu. Ve tesadüfen ilk golü buldu. Düşecek takım (Samsun veya Antalya) tuhaftır karşısında iddalı bir ekip bulmuştu. Fenerbahçe''nin Süper Final için, Sivas''ın play-off da kalmak için puana ihtiyaçları vardı ve ona göre oynadılar. Samsun kendi seyircisi önünde tutuk ve gergindi. Süper Lig''de çok iyi futbol sergileyen, istikrarı yakalamış, hep hücum oynayan Sivas sakindi. Samsun Uğur Boral ve Serdar Özkan ile iki yüzde yüz gol kaçırdı. Sivas öne geçince Antalya iki farklı yenilgi içinde olmasına rağmen ferahladı. Yenilerek ligde kalmışlardı. Sivas deplasmanda galip gelerek Samsun''u Bank-Asya''ya uğurlamıştı.

Samsun Mesut Bakkal''dan vazgeçmemeli. İyi bir takım. Bir iki takviye ile seneye yeniden Süper Lige çıkabilir.

Böyle bir başarıyı Hikmet Karaman da gösterdi. Dibe vuran Antep''i çekti çıkardı.

Sezonun sürprizi yok mu?

Belki Galatasaray''ın rakiplerine bu kadar fark atmasıdır. Çünkü o kadar iyi bir futbol oynamıyor. Zaten 3 Temmuz''dan bu yana kimse iyi oynamıyor.

Galatasaray Süper Final''de aynı üstünlüğü gösterebilir mi?

Sanmıyorum.

Belki Beşiktaş çizilen karizmasını tamir için kendini gösterebilir. Fenerbahçe ile Trabzon''dan farklı bir çıkış beklemiyorum.

Ligimiz sönük geçti, umarız play-off sezona heyecan katar.

12 yıl önce
Beklenen şarkı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi