|
Direkler

Trabzon-Fenerbahçe maçına geçmeden önce Emre meselesine değinmeliyiz. Futbol hayatının bu olgun döneminde ne Emre''nin Fenerbahçe''den, ne Fenerbahçe''nin Emre''den vazgeçmesi yakışık almaz. Anlaşmak Emre''ye düşer.

Trabzon-Fenerbahçe maçları hep zor ve gergin geçmiştir. Hele geçen yılın kupa macerasını da düşünürsek bu maç daha da zor olur diyenler çoktu. Fenerbahçe heyecanlı Trabzon sakin olmalıydı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Tersine Fenerbahçe sakin, Trabzon aşırı konsantre olmaktan katılaşmış gibiydi. İlk devre belki de bu yüzden Fenerbahçe rahat top yaptı, oyuna hakim oldu. Takım oyunu oynadılar, birbirlerine yakın durdular ve bir de gol kazandılar.

Buna mukabil Trabzon dağınıktı.

Önde oynayan Volkan, Olcan ve Alanzinho; Burak''a gereken topları atamadı. Sadece Colman oyunu iki yönlü oynayabildi.

Selçuk ile Baroni orta sahaya sahip olmuştu. Bu hakimiyetin verdiği avantajla Baroni daha ileri çıkmaya başladı ve ofsayt olduğu tartışılan şık bir gol attı.

Maçta tempo ve mücadele beklenildiği gibi olmadı. Sadece 70 ile 90. dakikalar arasında beraberliğe razı olmayan iki takım da derbiye yakışan bir istek ile mücadele etti. Pek çok pozisyon yakalandı, goller kaçtı ama maça heyecan geldi. Trabzon seyircisi ayakkabı ve fanila dahil sahaya o kadar madde attı ki, toplasak bir manifatura dükkânı açabilirdik. Elbette ki bu latifeye Volkanın bulup hakemlere götürdüğü bıçağı dahil etmiyoruz. Olacak şey değil yani. Şenol Hoca ikinci yarıda Halil''i oynattı. Aykut ise Caner''i çıkarıp Stoch''u aldı. Alex gününde değildi, bir topu direkten döndü. Başka zaman rahat gol yapacağı topları dışarı attı. Sonunda adalesi çekti ve oyundan çıktı. Özer girdi, bir top da onun ayağından direkle buluştu. Fenerbahçe bu karşılaşmada Trabzon defansını geçti ama direkleri geçemedi. Bu açıdan bakarsak maç Fener''in hakkıydı.

Caner hem ileri hem geri çok koşuyordu. Stoch bunu yapamadı. Alex de çıkınca Fener''in gol şansı azaldı. Sow kendini gösteremedi. (Ne zaman gösterecek?) Fener forvetlerinin bir türlü uzaklaştıramadığı bir top Burak''a ulaşınca usta santrfor güzelce döndü ve golü buldu.

Tolga ve Volkan çok iyi idiler ve çok top çıkardılar.

Bu beraberlik Galatasaray''a yaradı. Ligin altına da üstüne de baktığımızda çok kritik bir haftaya girdiğimiz söylenebilir.

Yine de bütün bunlar bir türlü neticeye bağlanamayan “şike davası”nın yarattığı o karanlığı dağıtamıyor ve biz maçlardan seyir zevki alamıyoruz

12 years ago
Direkler
İntihar bir kurtuluş yolu mu?
Yıkılma Sakın
CHP ne zaman milli olacak?!
Kara dinlilerle milletin savaşı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü