|
Süper Fener

Söze Kayseri maçından başlamalıyız. Kayseri iki yüzde yüz gol kaçırdı, Fener''den üstün oynadı, ama şans Fener''in yanındaydı, Kayseri penaltılarda kaybetti.

Evet şans. Baroni''nin zayıf şutunu kaleci içeri aldı. Sow sezon içinde galiba altı yedi gol attı ama ''bu adam gerçek bir golcü'' diyemiyoruz. Semih güya kaleye vurdu, top tesadüfen Sow''un önüne düştü. Doksan artı iki de Fener beraberliği yakaladı. Gerisi penaltılar. Penaltılarda kaleciler hiç kurtarış yapmadı. Kayseri kadrosundan birinin topu dışarı gitti ve Fener kazandı.

Bu Fener ile ''Süper Final'' in ilk maçında Trabzon''a karşı oynayan Fener arasında dağlar var. Sezonun en iyi maçını oynadı, her eleman üzerine düşeni yaptı, ilk dakikadan son dakikaya kadar oyundan düşmedi, müthiş bir tempo ile oynadı ve haklı bir galibiyet aldı.

Aykut Hoca öncelikle zihni olarak takımı iyi motive etmiş. Bekir dahi sezonun en iyi futbolunu oynadı. Baroni sahanın yıldızı idi. Fenerbahçe''yi bu muhteşem oyuna götürenler ne idi?

Özgüven, fizik güç, yardımlaşma, mücadele, hırs, takım oyunu falan.

Ama bence en görünen özellik top kaybı yapmadan pas yapmaları idi. Öyle ki bu pas trafiğinde Trabzon''un başı döndü. Abartmayalım ama Fener sanki Barcelona gibi pas yapıyordu. Böylece oyunun tamamına hakim oldular.

Oyuna hakim olursan gol mutlaka gelir. Baroni uzaktan vurarak ilk golü attı. İkinci golü hazırlayıp pası Sow''a verdi. Yani Sow yine basit bir gol attı. Oysa daha önce kaleciyle karşı karşıya kalmış ve topu ona çarptırmıştı. Sonra bir de çok müsait pozisyonda vole denedi atamadı. Sow iyi bir golcü olsaydı bunlardan birini atardı. Trabzon oynamaya çalıştı, mücadele etti ama Fener onu etkisiz hale getirdi. Ayrıca hep söyledik, bu takım geçen yılki Trabzon''un çok gerisinde. Umudunu Burak''a bağlamış. Burak üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Eğer Trabzon bu noktaya gelmiş ise elbette ki Burak sayesindedir. Ama tek kişiyle futbol oynanmaz.

Aykut Hoca''nın bir güzel jesti de Emre ile Semih''i kazanma yolunda attığı adımlardır. Bu iki futbolcu da Fener''e lazım. Trabzon''un zaafı baskıya karşı koyamaması. Baskılı oynayan her takım Trabzon''u yenebilir. Bu maçta Fenerbahçe çok baskılı oynadı. Dolayısıyla bir iki fırsat yakalamasına rağmen Trabzon oyuna ortak olamadı.

Fenerbahçe için ''süper'' dedik.

Ancak gerçekten ''süper'' olup olmadığı, Arena''da Galatasaray karşısında belli olacak.

12 yıl önce
Süper Fener
Bazılarının Ramazan kaşıntıları
Şirk ve karıncanın ayak sesleri
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı