|
Aklı selime davet

Şampiyonadaki takımlar içerisinde ülkenin futbolcu potansiyelini en asgari kullanabilen tek takımız. Bu durumun iki nedeni var; birincisi, eksik ve yanlış kadro seçimi: dışarıda kalanlara içerdekilerden üç dört takviye yapsan sahaya sürülecek on bir, daha iyi bir takım olabilir. İkincisi de;yanlış oyun ve oyuncu tercihleri.

2008 Avrupa şampiyonası, spor medyasının ,Terim''in hataları ve yanlışları konusunda ittifak üzere oldukları ender vakıalardan biri olarak tarihe geçti.Hem de her konuda ittifak üzereydiler.. İlginçtir, tüm kamuoyu da medya ile aynı görüşteydi, belki tüm bu ittifaka inat, ülkedeki tek farklı düşünen kişi Fatih Terim''di.

Yaşananlara en uygun kelime ise bilerek ve isteyerek ''intihar''dı. Bu durumun bir adım ötesi ''ötenazi hakkı''demekti.

İsviçre karşısında ilk yarıdaki kaotik ve asap bozucu futbol, ikinci yarı oyun içerisinde küçük müdahalelerle bile, pozitif sonuçlar üretmeye yetti de arttı bile.

Şimdi Umutlarımızı pazarın arkasına taşıyabilmek için, sıfır hata ile oynamak zorunda olduğumuz bir maça çıkıyoruz. Çek takımı belki de, ilk defa, bu kadar sıradan ve düz haliyle karşımıza çıkacak. İsviçre takımından hiç farkı yok.

Eğer, Pazar günü çekler yolumuzu keserse, bu onların becerisinden çok, bizim beceriksizliğimiz ile olacaktır. Çeklerin kestiği bedelin karşılığını ise önce bütün ulus ödeyecek, sonra da Fatih Terim.

Hoca imparatorluk günlerinden sonra hiçbir önemli başarıya imza atamadı. Alacağı kararlar Ya imparatorluğunu uzatacak, ya da yerle bir edecek.

Amacımız kimsenin bedel ödememesi. Bunun için herkesi aklıselime davet ediyoruz.

Sayın hocam; biliyorum sen ders almayıp verirsin, ancak herkesin ak dediğine kara deme huyundan bir defaya mahsus vazgeçersen, hep beraber sevineceğiz. ''Yanlışlarımdan arınarak geliyorum''diyerek işbaşı yaptığında çok sevinmiştik. İlerleyen zamanda ''insan yedisinde ne ise yetmişinde o''dur ''sözünü en çok sizin için duyar olduk.

Son sözüm şudur; eğer siz ve oyuncularınız aklıselim üzere olursanız, inanın, yolumuz finale kadar gider.

Çek takımı İsviçre ayarında ama İsviçre''nin sahip olduğu saha, seyirci ve başkan avantajlarına sahip bir takım değil. Şüphesiz ki, İsviçre maçına göre bu açılardan daha rahat bir maça çıkacağımızı söyleyebiliriz.

Tamam mı ,devam mı; bütün her şey Fatih Terim''in tercihlerinde saklı...

16 yıl önce
Aklı selime davet
Dönüşümlü Cumhurbaşkanlığı Sistemi
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…