|
10 kişilik zafer

Dün akşam Almanya Mönchengladbah şehrinde oynanan Dostluk Kupası maçında futbol oyunundan ziyade hem Fenerbahçeli oyuncuların hem Galatasaraylı oyuncuların hem de Türk hakemlerinin maçı idare eden Alman Thorsten Kinhöfer''den çok büyük dersler alması lazım. Türk hakemlerimiz bu maçı mutlak suretle tekrar tekrar izleyip hiç korkmadan hakemin nasıl kartlar çıkardığına bakıp ders alsınlar. Gösterilen kartlarda bir tane hata yoktu ama bizim futbolcu kardeşlerimiz Fenerbahçeli olsun Galatasaraylı olsun her zamanki huylarını devam ettirerek hatalarını tekrarladılar.

STOCH BÜYÜK İŞLER YAPACAK

Dün akşamki Fenerbahçe''de düzelen bir sürü futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Bekir, İlhan, Santos ve Cristian hem mücadeleci hem de güzel futbollarıyla göz doldurdular ama bana göre sahanın yıldızı yeni transfer Stoch''tu. Göreceksiniz böyle çalışkan, iyi niyetli görevini tam yapan futbolcuyu Fenerbahçe seyircisi nasıl sevecek ve tutacak.

76 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe''de kadro sıkıntısı olduğunu gördük. Galatasaray ikinci yarı 5 oyuncu değiştirmesine rağmen 10 kişilik Fenerbahçe karşısında hakimiyet kurdu ama maçı kurtaramadı. Ve adeta Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki tılsım bozulmadı. Her zaman olduğu gibi Fenerbahçe yine ezeli rakibini tuş yaptı.

KADRO GENİŞLİĞİ ŞART

Bu maçın en önemli unsurlarından bir tanesi de taraftarların yaptığı centilmenliğe yakışmayan hareketlerdi. Az kalsın bu özel maç bile yarıda kalacaktı. Ama güzel olan bize göre Fenerbahçe''nin galibiyetiydi.

Fenerbahçe oynadığı ilk iki hazırlık maçında oynadığı kötü futbolunu son oynadığı iki karşılaşmada silip attı ve taraftarlarına umut verdi. Şimdi bundan sonra yapılacak iş Fenerbahçe''nin kadrosunun genişletilmesi ve Galatasaray gibi her mevkide iki futbolcu bulundurulmasını sağlamaktır. Aksi takdirde uzun maratonda sakatı çok kadroda sıkıntı yaşanabilir. Bunun sonunda da Fenerbahçe futbol takımı büyük hasara uğrar.

14 yıl önce
10 kişilik zafer
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu