|
Doğruyu yapan kazanır

Fenerbahçe takımı içinde yaşanan kaostan sonra önemli bir UEFA Avrupa Ligi maçı oynamak için deplasmana çıktı. Futbolcuların takımdaki yaratılan havanın etkisiyle motivasyonlarının çok iyi yapılarak sahaya sürüldüğüne tanık olduk. Teknik direktör Aykut Kocaman"ın bu maçta en az yabancı futbolcu ile oyuna başlaması futbol kamuoyuna verilen en büyük mesajdır. Bu davranış sahada savaşan bir takımın nasıl yaratıldığının en güzel örneğiydi.

İlk 45 dakikada Fenerbahçe deplasmanda oynamasına rağmen oyuna ağırlığını koyan takımdı. Oyunda ağırlığını koymasına rağmen ilk 45 dakikada yapılan zincirleme hatalara Hasan Ali ve kaleci Volkan"ın hataları eklenince Fenerbahçe kalesinde golü buldu. Herkes Fenerbahçe"nin bozulacağını beklerken Cristian"ın attığı şahane frikik golü Fenerbahçe"ye büyük bir moral verdi. Beraberliği yakalayan Fenerbahçe"de bloklar arasında boşluk bırakılmaması orta sahada Mehmet Topal, Meireless, Cristian, Caner"in çoğalması sarı-lacivertlilerin oyuna ağırlık koymasının nedeniydi. Bu geri dörtlü rakip topu kaptığı zaman defans hattının önüne gelip sahayı iyi parsellemeleri, pres yapmaları M"Gladbachlı futbolcuların hata yapmalarına neden oldu.

Bu arada da Fenerbahçe Caner"in pasıyla Meireless"in attığı harika golle 2-1 öne geçti ve ilk yarıyı önde bitirdi. İlk 45 dakikada takımdaki futbolcular oyunda çok yan pas ile geri pas yapmadığı için rakibe karşı avantaj kazandı. Yaptığı uzun paslar ile rakibe daima hata yapmaya zorlayan Fenerbahçeli futbolcular sanki ikinci yarı galibiyetin verdiği rahatlıktan mı desek her zamanki eksiklik olan kondisyon probleminin 70. dakikada ortaya çıkmasından mı desek oyunda hakimiyeti rakibine kaptırdı. Ama teknik direktör Aykut hocanın yorulan takımdan oyuncu değiştirmemesi bana göre en büyük hataydı. Çünkü aynı hata Marsilya maçında yapıldı ve Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı. Allah"tan Caner"in yakaladığı bir kontratakta yaptığı harika ortaya çok güzel vuruş yapan Kuyt üçüncü golü atınca rakip bozuldu Fenerbahçe moral buldu. Bu moral bulma Fenerbahçeli futbolcuları rahatlatacağına, gevşetti. Bu gevşeklikte yine hatalar zinciriyle birlikte Fenerbahçe"nin 2. golü yemesine neden oldu.

Hayat tecrübemiz doğruyu yapana, çalışana, Allah"ın daima yardım ettiğini bize öğretti. İnşallah gençlerimiz de bundan ders çıkartarak bundan sonraki maçlarda vefakâr Fenerbahçe seyircisinin layık olduğu galibiyetleri alır ve Fenerbahçe"ye rahatlık kazandırır.

12 yıl önce
Doğruyu yapan kazanır
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle