|
Kapris futbola zarar veriyor

Son haftaların problemli takımı olan F.Bahçe''nin Sivasspor deplasmanında maça hangi onbirle çıkacağını hepimiz merak ediyorduk. Oyuna kaptan Alex ilk onbirde başladı. Bugüne kadar oynadığı futbolla, verdiği randımanla, attığı gollerle F.Bahçe''de herkesin sevgilisi olan Alex oyunun ilk 45 dakikasında yakaladığı 2 gol pozisyonunu kaçırması kendisi gibi bir futbolcuya yakışmadı. İlk kaçırdığı pozisyonda Hasan Ali''nin ortaladığı harika pasta her zaman güzel kafa şutlarına alıştığımız Alex malesef kötü bir vuruşla F.Bahçe''yi golden etti. İkinci kaçırdığı golde ise penaltı noktası üstünden raket gibi olan sol ayağıyla kaçırdığı topu da anlayamadık. Kaptan Alex''in artık kaprisleri bırakması lazım. Futbol oynasın.

İlk 45 dakikada F.Bahçe daha etkili oynadı. Geri dörtlünün göbeğinde oynayan Yobo ile Egemen rakipleriyle iyi mücadele etti. Sol koridorda oynayan Hasan Ali güzel futbol oynadı ama sağ koridorunda oynayan Gökhan Gönül''ün yine eski performansından çok uzak olduğunu gördük. Hele hele rakibe verdiği geri pasta kaleci Mert''in güzel kurtarışı oldu da F.Bahçe gol yemedi. Orta sahada oynayan Selçuk çok top kaybı yaparak etkili olamadı. Mehmet Topal''ın çektiği 30 metrelik şutta üst direkte patlayınca F.Bahçe 3 puandan oldu.

İkinci devre rüzgarla oynayan Sivas, çok hücumlar yaptı. F.Bahçe geri dörtlüsü ile ileri uç arasında büyük boşluklar vererek oyunun hakimiyetine rakibine kaptırdı.

Hakem Yunus Yıldırım''ın F.Bahçe''nin attığı korner atışlarında Sivsaslı defans oyuncusu Erhan''ın Kuyt''a yaptığı faulleri vermemesi çok yanlıştı. Eğer Avrupa maçlarını izliyorlarsa benzer pozisyonları hakemler penaltı vererek cezalandırıyor. Bu hakemin yanlış davranışı F.Bahçe''nin galip gelmesini engellemedi. Esas F.Bahçe''nin büyük problemi Alex''in durumu. Alex ne kadar büyük futbolcu olursa olsun F.Bahçe''den daha büyük olamaz. F.Bahçe, Alex''e hizmetlerinin karşılığını fazlasıyla ödedi. Alex de buna layık olsun. F.Bahçe içinde bulunduğu problemli durumdan kurtulması için herkesin aklını başına alması lazım. Teknik direktör Aykut Kocaman da Alex gibi kaprisleri bırakıp, F.Bahçe''nin başarılı olmasını sağlaması şarttır.

12 yıl önce
Kapris futbola zarar veriyor
Youth Insight"ın araştırması ve 114 bankaya gözaltı
Libya’da toplu mezarlar, savaş suçları ve suç ortaklarının hesabı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar