|
Kolay 3 puan

Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor karşısında oynadığı kötü futbolla aldığı 3-1"lik yenilgiden sonra çıktığı Akhisar Belediyespor karşılaşmasında aynı kötü futbolu ortaya koyarak maça başladı. Mehmet Topal"ın takıma girmesi geri dörtlünün göbeğinde bir rahatlık getirdi. Ama daha oyunun başlarında Gökhan"ın yaptığı hatalı faul yüzünden duran toptan kalesinde golü gördü. Akhisar Belediyespor"un attığı bu golde Çağdaş arkadaşı ile birlikte hem ofsayttı, hem de rakibe el ile teması vardı. Hakemin bunu mutlak surette değerlendirmesi lazımdı ama bunu yapamadı. Son haftanın formda kalecisi Volkan"ın da bu golde hatası büyüktü.

Fenerbahçe"nin geri dörtlüsünün sağında Gökhan ile solunda oynayan Hasan Ali"nin çok kötü futbolları rakibe tehlikeli pozisyonlar sundu. Hele bu pozisyonların bir tanesinde Gökhan"ın lüzumsuz geri pasında Volkan"ın ıskası Allah"tan kaleyi bulmadı da Fenerbahçe ikinci golü yemedi.

Fenerbahçe futbolu ile doğru düzgün gol pozisyonuna giremedi. Attığı iki golün de duran toptan olması bunun en somut örneğiydi. Orta saha göbeğinde Selçuk, Cristian ve Mehmet Topal"ın iyi oynamasalar bile görevlerini eksiksiz yapmaları Fenerbahçe"nin maçta hakimiyet kurmasına sebep oldu.

Takımda Stoch diye bir futbolcu vardı. Geldiğinden beri oynadığı en kötü futbol bu maçtaydı. Maçı bir seyretsin ne kadar kötü futbol oynadığını görsün. Onun gibi bir futbolcuya böyle kötü oynamak yakışmıyor

Kuyt"da iyi gününde değildi ancak iyi niyetli oynadığı futbol ile hem golü attı hem de ikinci golün asistini yaptı.

İkinci devre Fenerbahçe"de iyileşme beklenirken yine herhangi bir hareket veya güzel futbol göremedik. Oyunun 62. dakikasında Mehmet Topal"ın yerine Sezer"i, Stoch"un yerine Caner"i sokan Aykut hocanın takımın bu kadar kötü oynadığı futbolu muhakkak incelemesi lazım. Böyle bir futbol jübile maçlarında bile oynanmıyor. Allah"tan iki tane duran top golü oldu da Fenerbahçe, galibiyeti yakaladı. Ama şimdiden uyarıyoruz kolay geçecek gibi beklenen ve çok önemli AEL Limassol maçında böyle bir futbol oynanırsa Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi"nde de yakaladığı avantajı kaçırır. Bir an evvel tedbir alınıp takımın moral, motivasyonunun düzeltilmesi şarttır. Belki görsel ve yazılı basında çok yüklenişler olsa da Aykut hocanın bunları unutup eski motivasyonunu yakalayıp maçlara hazırlanması şarttır. İnşallah bütün bu hatalar giderilir. Fenerbahçe Perşembe akşamı oynayacağı AEL Limassol maçında avantajını kaybetmez.

11 yıl önce
Kolay 3 puan
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…