|
Maçın hakkı bu değildi

Milli takımın son senelerdeki en şahsiyetli futbolunu dün akşam Hollanda karşısında seyrettik. Teknik direktör Abdullah Avcı''nın sahaya sürdüğü ilk 11''de Türkiye''nin en formda futbolcusu Selçuk İnan''ı göremeyince doğrusu hayal kırıklığına uğradık. Rakip 4-3-2-1 düzeniyle oyuna başlarken, milli takım 4-4-2 şeklinde sahaya yayıldı. Umut''a çok yakın oynayan Arda''yı bu mevkide ilk defa seyrettik.

Çok yüksek tempoda oynanan ilk 45 dakikada millilerimiz 3 gol kaçırırken, rakip Hollanda köşe vuruşundan Van Persie''nin kafasından golü buldu. Millilerin aynı korner atışında Ömer''in iki kafa vuruşuyla gole ulaşamadı ama yine duran topta Umut''un kafası direkten dönerken, Arda rakibin hatasıyla yakaladığı pozisyonda topu kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen auta atması millileri beraberlikten etti.

Orta saha göbeğinde oynayan Mehmet Topal görevini iyi yaparken maç eksikliği bulunan kaptan Emre ile onun yerine oyuna giren Nuri, maç eksikliği karşımıza çıktı. Geri dörtlünün sağında oynayan Hamit, hücumlarda iyi ama defansta çok hata yaptı. Sol koridorda oynayan Hasan Ali, hem defansta hem hücumda başarılıydı. Arda ise alışkın olduğu mevkide oynamamasına rağmen yine de rakibine tehlikeli anlar yaşattı. Umut çalışkan futboluyla Hollanda defansını zor durumda bıraktı. Tunay ve Sercan''ın oyundaki görev anlayışı iyiydi. İkinci yarı Arda biraz daha orta sahaya sokulunca takımımız oyunda tam hakimiyeti kurdu. Rakip 50. dakikada oyuncu değiştirirken, milli takım şuursuz akınlar yapmaya başladı. Bu şuursuz akınların yapılması defansta büyük boşluklara neden oldu ve millilerimiz son dakikalarda ikinci golü yedi. Dün akşamki maçın sonucu bu olmamalıydı. Ama Selçuk gibi bir futbolcunun yer almaması bana göre teknik direktörün hatasıydı. Herşeye rağmen millilerim deplasmanda belki de ilk defa bu kadar gol pozisyonuna girdi ve gol kaçırdı. Kuvvetli Hollanda karşısında puan alamadı ama önümüzdeki maçlar için bizlere ümit verdi.

12 yıl önce
Maçın hakkı bu değildi
Sosyal medya özgürlükçü mü demiştiniz?
Parasını ödememek yetecek mi?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı