|
Mücadeleci futbol ne güzel

Şampiyonlar Ligi Play off maçına Alex''siz kadrosuyla çıkan Fenerbahçe''nin nasıl bir futbol oynayacağı bütün futbol kamuoyunun merakla beklediği bir durumdu. 4-2-3-1 sistemiyle maça başlayan rakibi karşısında Fenerbahçe''nin nasıl bir düzenle oynayacağını orta göbekte yer alan Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Cristian Baroni''nin futbolları gösterecekti. Az koşan Alex''in yerine biraz daha geride oynayan Baroni''nin çalışkan futbolu neticeyi tayin edecekti.

Saha suni çimdi. Alışkan olmayan bir oyuncunun suni çimde futbol oynaması bunu yaşamış bir insan olarak zordur. Top kontrolü yapılamıyordu. Fenerbahçe, Moskova''ya iki gün evvel gelip, bu sahada antrenman yaparak maça hazırlanması iyi oldu ama yine de futbolcular karşılaşma boyunca oldukça zorlandı. Fenerbahçeli futbolcuların mücadeleci, çalışkan futbolu ilk yarıda rakibe gol fırsatı vermedi. İkinci yarıda sarı-lacivertliler oyuna yine mücadeleci başladı ama Gökhan Gönül''ün sakatlıktan sonra form tutamaması ve Fenerbahçe sağ koridorunda boşluklar bırakması Spartak Moskova''nın oradan yaptığı atakla golü bulmasına neden oldu. Ancak Gökhan''ın hatası kadar, Hasan Ali''nin de kademeye girmemesi de golü yememize sebep oldu. Fenerbahçe golden sonra hareketlendi. Her zaman kısa paslarına alıştığımız, hatalar yapan Selçuk''un attığı harika uzun pasta Sow rakip futbolcuların üzerinden topu kafayla Kuyt''a indirince Fenerbahçe beraberlik golünü buldu. 1-1''i yakalayan Fenerbahçe yine gevşedi. Sevgili Aykut Kocaman''ı çok seviyoruz ama rakip 70. dakikaya kadar 3 futbolcu değiştirdiği halde kendisi 77. dakikada oyuncu değiştirerek bana göre büyük hata yaptı. Bir de hatayı yanlış oyuncu değiştirerek perçinledi. Kornerden gelen topla rakibin harika volesi 2. golü yememize sebep oldu.

Bu 2-1''lik skor bana göre Fenerbahçe için bir avantaj oldu ama skor 1-1 olsaydı Fenerbahçe''nin tur atlaması daha da kolay olurdu. Ama her şeye rağmen Fenerbahçeli futbolcular bu mücadeleci oyununu devam ettirip ve biraz da oyun düzeninde reform yaparsa takım iyi sonuçlar alır. Bütün mesele hataları görüp, ders almak Aykut hocanın en büyük görevi olmalıdır. Aykut Kocaman''ı seviyoruz. Yaptığı fedakarlıklarla iftihar ediyoruz ama bu yanlışları da düzeltmesini temenni ediyoruz.

O zaman başarı kolaylaşacaktır.

12 yıl önce
Mücadeleci futbol ne güzel
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler