|
Yazık oldu üç puana

Şampiyonlar Ligi"ne veda eden Fenerbahçe"nin UEFA Avrupa Ligi"ndeki ilk maçı olan Marsilya karşısındaki futbolu merak ediliyordu. Çünkü sarı-lacivertliler, hem sezona iyi başlayamamış, hem de Avrupa kupalarında son maçlarda arzu edilen sonuçları bir türlü alamıyordu.

Dün akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı"nı dolduran yaklaşık 45 Bin kişilik Fenerbahçe taraftarı Fransa Ligi"nin lideri Marsilya karşısında Feinerbahçe"nin iki farklı skorla öne geçince erkenden bayram yaparken, son saniyelerde gelen gol statta hüzünlü bir hava estirdi.

Fenerbahçe"nin dün akşam en iyi oyuncusu geri dörtlünün göbeğinde oynayan Yobo idi. Oyunun başlarında bu güçlü rakip karşısında ataklarını adeta tek başını Yobo durdurdu. Sarı-lacivertlilerde Yobo"dan sonra da görevini yapan diğer oyuncular Mehmet Topal ile Meireles"ti. Orta sahanın göbeğinde oynayan bu iki futbolcu Fenerbahçe"yi ayakta tutmaya çalıştı. İyi oynayan oyunculara karşılık sahada kötü oynayan futbolcular son bölümlerde hatalarını arttırınca Marsilya gibi güçlü bir takım bunları affetmedi.

Kaptan Alex güzel bir gününde değildi ama yine de Fenerbahçe"nin ikinci golünü atarak netice alıcı bir futbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi. Caner, Türk futbolunun yetiştirdiği ender yeteneklerden birisi. Ancak gereksiz hareketler yaparak ve top da kaptırarak rakibe kontraatak fırsatları verdi.

Fenerbahçe 2-0 öne geçince "maçı kazandık" havasına giren futbolcuların özellikle son 10 dakika içinde yaptıkları hatalar pahalıya maloldu.

Takım içinde yanlış hareketler yaparak birbirlerine karşı Bekir ve Alex"in dalaşmasını doğrusu hiç yakıştıramadım. Takım içindeki çekişme de bu hareketlerle kendisini gösterdi. Biran evvel takım içindeki kaynaşmanın sağlanması Fenerbahçe"yi daha güzel sonuçlar almalarına sağlayacaktır. Zaten oyunun son 10 dakikası da bu yardımlaşmanın ne kadar eksik olduğunu bize gösterdi. Bundan da en fazla zarar görecek Fenerbahçe"nin olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Ve biran evvel kendilerine çeki düzen vermeye davet edelim. Ne Alex, ne Gökhan Gönül, ne de Bekir"in takım içinde birbiriyle didişerek huzuru bozmaya hakkı yok. Biran önce bu kaprisleri bırakıp takım olmalılar. Yoksa dün geceki gibi üzülmeye devam ederler.

12 yıl önce
Yazık oldu üç puana
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek
Sîdî Ukbe Ulucamii Müslüman Batı dünyasındaki dini yapılarının atasıdır
Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi
Şiddeti, ‘kültür’ ile aşabiliriz