|
Kuddusi Müftüoğlu hakemliği bitirmiş!
G.SARAY-ANTALYA : TOLGA ÖZKALFA (1-1)

MHK"nin özellikle bu tip maçlara neden bu hakem arkadaşa görev verdiğini anlamış değilim. Demek ki kurullarda ahbabın olduktan sonra kural hatası da yapsan, olan arkadan gelen ve istikbal vaat eden hakeme oluyor. Gençlerin önü devamlı tıkanıyor. Ondan sonra da spor kamuoyu hakemden adil yönetim bekliyor. Senin yöneticin adil atama yapmıyor ki hakemden adil yönetim bekleyesin. Antalyaspor"un kırmızısını es geçti, 13"te Baros"un barajda topa dirseğiyle müdahalesi net penaltıydı.

GAZİANTEP-Ç.RİZE: FIRAT AYDINUS (2-5)

Özellikle 12. kuralla ilgili olarak Avrupa"daki yönettiği hakemlikle bağdaşmayan kararlar verdi. 18"de Ç.Rize lehine verilen penaltı doğru bir karar olarak gözükmekle beraber bu tip pozisyonlar ligimizde ve Avrupa"da defalarca oluşmakta. Burada diğer hakemler de penaltı çalsa bu tip pozisyonlara ceza alanı içindeki aksiyonlar bitecek.

TRABZON-KARABÜK: SERKAN ÇINAR (1-0)

Pek de başarılı bir hakem yönetimi olduğu söylenemez. Hakem bu maçı bir daha seyretmeli. Faullerde sürekli yanlış tarafa düdükler çaldı. Maç genelinde yaptığı tek doğru iş gösterdiği sarı kartlar.

BURSA-BEŞİKTAŞ: BÜLENT YILDIRIM (0-3)

Haftanın psikolojik açıdan sonucu en çok merak edilen maçında Bülent Yıldırım başarılı bir maç yönetti. Maçtaki tek kusuru Sivok"a İbrahim tarafından yapılan hareketi görmemesi ve neticesinde penaltının atlanması. Goller temiz, sarı kartlar yerinde ve soru işareti bırakan bir pozisyon yaşanmadı. Yardımcılar da hatasızdı.

ERCİYES-AKHİSAR: HÜSEYİN GÖÇEK (1-0)

Süper Lig"de pozitif futbol anlayışına sahip 2 teknik direktörün maçında, hakem de maça pozitif yönetimle olumlu katkıda bulundu. Atılan golde herhangi bir şüphe uyandıracak aksiyon oluşmadı. Yardımcı hakem arkadaşımız sondan 2. oyuncu hizasında olduğu için gol pozisyonunda ofsayt olmadığını iyi süzdü.

G.BİRLİĞİ-KAYSERİ: CÜNEYT ÇAKIR (1-1)

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi"nde maç yönetecek olan Cüneyt, ter idmanı yaptığı bu maçta tecrübesi ile ses getirmeyecek bir yönetim sergiledi. Her iki takım da maç sonunda sahayı centilmence terk etti.

SİVAS-ESKİŞEHİR: KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU (3-2)

Haftanın hakemlik açısından en çok konuşulan maçı oldu. Önümüzdeki dönem hakemlik hayatını bitirip siyasi hayata soyunacak olan Kuddusi, hakemliği kafasından şimdiden atmış gözüküyor. MHK de herhalde uzun süre dinlendirecektir kendisini. Kaleci Boffin"in top kontrolü altındayken Ümit"e ceza alanında yaptığı dirsek hareketi kırmızı kart ve penaltı. Yardımcı hakemle yapılan konuşma sonrası verilen Eskişehir gol kararı tam bir hakem komedisi. Vücut dilinden de anlaşılacağı gibi bariz golü ısrarla "faul" diye iptal ediyorsun. Devam et kararlılığında. Sonra herkes seni yerin dibine sokuyor.

ELAZIĞ-TORKU KONYA: M.İLKER COŞKUN (2-0)

M.İlker Coşkun, bu sezona iyi bir başlangıç yaptı. Daha üst düzeydeki hakemlerin yönettiği maçlardaki hatalarının yanında M. İlker"in bu yönetimi MHK"yi bir nebze olsun rahatlatmıştır. Atılan gollerde ve çıkan kartlarda herhangi bir sıkıntı yok.

KASIMPAŞA-F.BAHÇE: M.KAMİL ABİTOĞLU (2-3)

Kasımpaşa"nın kazandığı ilk gol öncesi Egemen"in aleyhine verdiği faul klasına yakışmadı. Kasımpaşalı oyuncu hakemi aldatmış resmen. Sezon başında "ofsayt kuralı değişti" diyen MHK ve hakemleri uygulama konusunda çok cimriler. 30. dakikada Emenike"ye yapılan hareket faul kararı doğru. Ama Kasımpaşalı oyuncu bariz gol şansından atılmalı idi. İkinci yarıda ise bambaşka bir hakemlik örneği sergiledi Abitoğlu. Atılan gollerde ve kartlarda soru işareti yok. Ancak 87.dakikada Babel"in Egemen"e hareketi net penaltıydı.

11 yıl önce
Kuddusi Müftüoğlu hakemliği bitirmiş!
Lokomotifi ele geçirmek mi, trenden atlamak mı?
Belediye şirketlerine çekidüzen verilmeli
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm