|
Mete Kalkavan"ı yardımcısı yaktı
FIFA kokartını yeni takan Mete Kalkavan"ın ilk derbisinde cesareti ve kendine güveni çok iyiydi. Ancak yardımcısı Mustafa Emre Eyisoy"un bir hatalı bayrağı onun başarısını gölgeledi
GENÇLERBİRLİĞİ-İSTANBUL BŞ.BLD: FIRAT AYDINUS

Şampiyonlar Ligi"nde yarın Juventus-Celtic karşılaşmasını yönetecek olan Fırat Aydınus 7 sarı, 1 kırmızı kartın gösterildiği maçın son dakikasında İBB"li Zayette"nin Petroviç"e teması ve neticesinde penaltı var. Bunu gözden kaçırmış. Yarınki zorlu maçta kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

ORDUSPOR-K.KARABÜKSPOR: HALİS ÖZKAHYA

MHK Başkanı"nın kendisi ile ilgili form durumunu eleştirdiği Halis Özkahya hala kendine gelebilmiş değil. Maçta her iki takımın da birer penaltısını vermeyen arkadaşımız bariz kartlık pozisyonları da ikazla geçiştirmesi hataydı. İnşaallah önümüzdeki haftalar daha rahat yönetimler sergiler.

ESKİŞEHİRSPOR-GALATASARAY: BÜLENT YILDIRIM

İlk yarıdaki ikili mücadelelerde Galatasaraylı oyuncular sıkça itirazda bulundu. Aynı oyuncular Avrupa"da farklı, Türkiye"de farklı tutum sergiliyorlar. Selçuk"un aşırı itirazlarına kayıtsız kaldı. Acaba aynı oyuncu farklı bir takımda oynasaydı aynı kayıtsızlıkta kalabilir miydi? Gösterdiği 3 sarı kartta da haklıydı. 47.dakikada Veysel"in Burak"a, 60"ta Erkan"ın Sabri"ye ve 68"de de Selçuk"un Alper"e olan hareketlerini atladı. Son dakikada ise baraj açılımında gerekli hassasiyeti gösteremedi. İkinci yarıda da maalesef kötü yönetimini tekrarladı. Herhalde geçen haftaki Fatih Terim"in hakem arkadaşına yaptığı davranışın cezasını kendisi verdi. İkili mücadelelerdeki ve faullerdeki takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullandı.

KAYSERİSPOR-MERSİN İY: HÜSEYİN SABANCI

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında başarılı bulduğumuz hakem kardeşimiz maalesef bu hafta çok kötü bir hakemlik örneği verdi. Khizanishvili"nin 16. ve 70. dakikalarda ceza alanı içinde rakibine topsuz alanda yaptığı hareketler net penaltıyı gerektirir. Haydi sen göremedin, senin yardımcı hakemlerin ne iş yapar. Sadece para almaya mı geldiler oraya? Aynı oyuncunun 45. dakikada Ozan İpek"e dirseğini görüyorsun ve sarı kart ile cezalandırıyorsun. Eyyamın babasını yapıyorsun. Sen de herhalde geçmiş dönemlerde ki olayları hatırladın. Korkma sana kimse düdük astıramaz. Cesaretle ver kararlarını. Hele bir de son dakikalarda ki karmaşayı sadece Mersinli oyuncuyu cezalan-dırarak geçiştirmen tam bir hakem fiyaskosu. Rezil bir yönetim sergiledin.

MP ANTALYASPOR-GAZİANTEP: SÜLEYMAN ABAY

7 gol ve 6 sarı kartın gösterildiği maçta Süleyman Abay başarılı bir maç yönetmiştir. Kendisini tebrik ediyorum.

BURSASPOR-SİVASSPOR: ALİ PALABIYIK

Bu MHK"nin Türk hakemliğine sunduğu tek isim olan arkadaşımız başarılı performansını devam ettirdi. Hafta arasında Ziraat Türkiye Kupası"nda da takımların maçında da düdük çalan Ali Palabıyık"ın hakem şansı yanında idi. 3. dakikada Bursaspor lehine verdiği penaltıda aksiyon cezaalanı dışında oluşmuş. Allah"tan penaltı gole dönüşmedi. Bursaspor"un attığı golde ise hakem ve 2 No"lu yardımcı hakemin konsantrasyonunun ne kadar üst düzeyde olduğunu gösteriyor. Geri pasa yanlışlıkla ofsayt kaldırabilirdi.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE: METE KALKAVAN

Bu sene FIFA Kokartını yeni takan hakemimiz ilk derbisine çıktı. MHK"nin cesaret göstererek verdiği bu derbide ilk yarıda Egemen ve Gökhan Süzen"e gösterdiği kartlarda haklıydı ve zamanlama açısından da yerindeydi. 19. dakikada Fenerbahçe"nin Webo ile bulduğu golde yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy"un çok büyük hatası vardı. Net bir gol iptal edildi. İlk defa derbi maçta görev almasına rağmen ilk yarıda rahat ve sakin bir karşılaşma yönetti. İkinci yarıda da ufak tefek hatalarına rağmen aynı yönetim anlayışını devam ettirdi. Bir tek Mehmet Topal"a kartı atladı. Bir de serbest atışlarda topun yerinden oyuna sokulduğu durumlarda Beşiktaş"a farklı, Fenerbahçe"ye farklı yorumlarda bulundu. Dikkat etmesi gereken uygulama oldu. 5 golün atıldığı ve 7 sarı kartın gösterildiği derbide Mete Kalkavan"ı yönetiminden dolayı kutluyorum. Yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy yine kötü bir asistanlık yaptı. Diğer yardımcı hakem Kemal Yılmaz ise 65. dakikada Webo"nun iptal edilen golündeki ofsayt uygulaması doğru idi.

AKHİSAR BLD.-SB ELAZIĞSPOR: CÜNEYT ÇAKIR

Bugün Şampiyonlar Ligi"nde yöneceği final niteliğindeki Manchester United-Real Madrid maçı öncesinde MHK az daha başını yakacaktı. Haftalardır yazıyor ve söylüyorum; Cüneyt zaten Avrupa"da maça boğulacak. Vermeyin bu liglerde fazla maç kendisine. Maç sonunda kendisine bir şey olsa idi bu Federasyon ve MHK"de top yekün yol almışlardı. Manisa ili herhalde Cüneyt"e yaramıyor. Bu şehirdeki maçlarda ciddi olaylar yaşıyor. 73. dakikada Akhisar Belediyesporlu Gekas"a Elazığsporlu Bilica"nın hareketi net penaltı. İnanmadığı için vermedi ama hata yaptı. İnşaallah kafasından silmiştir bu maçı. Kendisine ve ekibine bu akşam yönetecekleri Manchester United-Real Madrid Şampiyonlar Ligi maçında başarılar diliyorum.

11 yıl önce
Mete Kalkavan"ı yardımcısı yaktı
AK Parti’den kurtulmak için AK Parti’ye oy verin!...
İstanbul’un geleceği Türkiye’nin geleceği demek
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!