|
MHK Abay"ı da yaktı kendini de
Üzülerek söylüyorum MHK"yi oluşturan kişiler ne insan psiko-lojisini biliyor, ne de yöneticilik anlayışını... Bir hafta önce prob-lemli bir maç yöneten Süleyman Abay"a kritik bir maçta görev verildi. Hocanın ne kimyası, ne fiziği, ne de matematiği kalmış…
SİVASSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ: SÜLEYMAN ABAY

MHK kendini kurtarayım derken maalesef hem kendini hem de hakemini tehlikeye atıyor. Bu senaryoyu daha önce Mete Kalkavan"da yaşamıştık. Üzülerek söylüyorum ki MHK"yi oluşturan kişiler hem insan psikolojisini bilmiyor hem de yöneticilik anlayışını. Bir hafta önce problemli bir maç yöneten bu arkadaşımızın madem arkasında durduğunu göstermek istiyorsun, daha az tehlikeli maça verirsin. Bu maçta Abay"ın ne kimyası, ne fiziği ve ne de matematiği kalmış. 12. kural ve avantaj uygulamaları bir rezalet. Maç içinde arka arkaya yaşanan aksiyonlar sonrası kontrolü kaybetti. Bunun örneğini geçen hafta G.Saray-Mersin İ.Y maçında yaşamıştık. Köşe vuruşu kullandıktan sonra oyunu durdurup gerekli işlem yapıldıktan sonra vuruşu tekrarlatıyor. 86. dakikada yaşanan skandal var ki bunu kuralların içinde nereye koyarsan koy. Tomiç"in yaptığı hareketi yardımcısı Kemal Yılmaz işaret ediyor, sonrasında ne yardımcı, ne 4., ne de kendisi kime kart gösterileceğini bilemiyor. Zec, hakemden daha akıllı çıkıyor ve 2.sarıdan atılması gereken arkadaşını kurtarıyor. Ey MHK! Kurtar bakalım şimdi hakemini de kendini de.

TRABZONSPOR-ORDUSPOR: KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU

Hakemlik kariyerinin sonuna gelen arkadaşımız uzatmaları oynamasına rağmen maçtaki uzatmalar pek işine gelmiyor. Tek tenkit edeceğim konu maçın bitiriliş şekli. İnşallah sezon sonunda Trabzon"un o gole ihtiyacı olmaz. Bırak takım golü atsın ondan sonra santrayı yapmadan bitir.

MERSİN İ.YURDU-BURSA: SERKAN ÇINAR

Kendini geliştiremeyen arkadaşımız yine problemli bir yönetim gösterdi. Ligin dibine demir atan ve şiddetle puana ihtiyacı olan Mersin İdman Yurdu"nun ikinci yarıda penaltısını es geçti. Bursasporlu oyuncunun yerde kayarken elle oynamasını, akabinde yine bir Bursalı ceza alanı önünde topa elle temasını göremedi. Bursa"nın attığı golde ise 2 nolu yardımcı hakem Emre Suna, Pinto"nun net ofsaytını süzemedi. Golün hemen ardından daha zor bir pozisyonda doğru bayrağı kaldırmayı başardı.

Yardımcının gazabı
KASIMPAŞA-AKHİSAR BLD.: TOLGA ÖZKALFA

Her maç tebligatından sonra inşallah bu hafta sorunsuz olur dediğimiz arkadaşımıza bu kez yardımcı hakem piyangosu çarptı. Oyun genelinde başarılı bir yönetim gösteren Tolga yardımcı hakem arkadaşı Adil Sinem"in kazasına kurban gitti. Akhisar Bld"nin golü net ofsayt ve yardımcı hakem arkadaşımız maalesef bunu gözden kaçırdı ve 3 puan haksız yere Akhisar"a gitti. Kasımpaşa"dan Yalçın"a gösterdiği 2. sarı kart için çok sabretti ama sonunda Yalçın"ın sözlü tacizlerine daha fazla dayanamadı ve kırmızı kartla oyundan atmak zorunda kaldı.

GAZİANTEP-KAYSERİ: CÜNEYT ÇAKIR

Cüneyt Çakır"un yönettiği maçtaki eleştireceğim tek pozisyon 70. dakikada Kayserispor"lu Mouche"ye ceza alanı içinde yapılan hareket… Net bir penaltı. Allah"tan karşılaşma Kayserispor lehine sonuçlandı da problem olmadı.

F.BAHÇE-ESKİŞEHİR: BÜLENT YILDIRIM

Özellikle ev sahibi takım açısından önemli olan müsabakada maçın hakemi Bülent Yıldırım başarılı bir yönetim göstermiştir. Webo"nun iptal edilen golünde ise 1 Nolu yardımcı hakem Ekrem Kan"ın ofsayt kararı yerinde. Ev sahibine gösterilen iki, deplasman takımına gösterilen 4 sarı kart da yerinde ve zamanında oluşu hakem arkadaşımızın başarısını perçinleyen unsurlardandı.

SB ELAZIĞ -İSTANBUL B.B.: FIRAT AYDINUS

Bu maç ile ilgili eleştirilecek tek konu bu maça yapılan yanlış bir atama. Küme düşme tehlikesi yaşayan her iki takımdan bir tanesi olan İstanbul BŞ Bld"nin ve hakemin İstanbullu oluşu kafalarda her zaman sıkıntı yaşatır. Maçta herhangi bir pozisyon sıkıntısı olmaması hakem şansının yaver gitmesindendir. MHK"ya atamalarda daha dikkatli olunmasını tavsiye ederim.

Haftanın yüzakı Abitoğlu

Karabük-G.Saray maçı hakem açısından hafta-nın en rahat maçlarından biriydi. Mustafa Kamil Abitoğlu da yönetimiyle haftanın yüzakı oldu. G.Saray teknik heyetinin cezalı olması hakemi ve 4. hakemi rahatlattı. 16. dakikada Mabiala"nın ceza alanı içinde topun eline çarpmasını hakem arkadaşımız doğru yorumla-dı. Maç sonrası her iki kulübün de hakem aleyhine bir açıklamada bulunmaması da hakem

11 yıl önce
MHK Abay"ı da yaktı kendini de
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle