|
Haydi Kaptan UEFA"ya uzan

İster misiniz bu akşam Galatasaray sahaya çıkarken takımın başında Kaptan Bülent olsun! Hani hesapta takım içinde ''kaptanlık'' kavgası da var ya... Cuk oturur vallahi!

Hazır Servet de yok... Bence Kaptan Bülent sahaya oyuncu-antrenör olarak çıkmalı.

UltrAslan çıldırır mı çıldırır.

Tribünler inler mi inler...

Bordeaux şaşırır mı şaşırır...

Üstelik kariyerinde bir UEFA Kupası olan Bülent''e de bu tur, yakışır mı yakışır!

Benden söylemesi; bir hafta önce takımın başında Skibbe varken yerine Korkmaz geldiyse bilin ki Bordeaux''nun da başına gelecekler var!

Bordeaux eksik ve bozuk

Son haftalarda yıkılan bir Bordeaux var. St. Etienne''e de deplasmanda puan kaptırdılar... Kalecileri Rame arızalı sağlam, yedek kaleci Valverde''nin burnu kırık! Belki de Bordeaux''nun kalesini 20 yaşındaki Olimpa koruyacak.

Savunmanın sağında, durmadan ileri gidip gelen Jurietti kart cezalısı... Takımın gözbebeği Zidane''ın veliahtı ''Yoann Gourcuff''u da hocaları Lorent Blanc ışınlamış. Gourcuff, İstanbul''a bile getirilmedi. Wendel ilk maçta kenara alındı... Sizin anlayacağınız Bordeaux gerçekten zor durumda... Ancak yine de Galatasaray ipin ucunu sıkı tutmalı. Gevşerse yamulur!

Bordeaux yine savunmasından hızlı çıkacak ve bu kez orta alanı daha çabuk geçecek. Hatırlayın ilk maçta Skibbe Bordeaux''yu orta alanda çok adamla tutmuş ve oyun ortada kalınca Cavenhagi, Chamakh, Wendel hatta geriden gelip yüklenen Diarra koşu yolu bulamadığı için Galatasaray''ın kalabalık bölgesinde sıkıp kalmış, akrep gibi kendi kendini sokmuştu. Bugün şartlar başka. Galatasaray gol için dengesiz ataklar yapar çok adamla atağa kalkar ve her zamanki gibi en olmadık yerde top kayıpları yaşarsa bu kez Bordeaux çok boş alan bulur. Dikkat! Gouffran ve Jussie bu çabukluğa çanak tutanlardır.

Laurent korkar Bülent Korkmaz!

Bordeaux iyi takım, savunması uzun boylu, forvetleri akışkan. Bülent Hocam mutlaka topu yere indirmeli ve rakiple itişmeden topu koşturmalı, zira Bordeaux da öyle yapacak. Galatasaray da rakibini aynı silahla ve marifetli ayaklarıyla vurmalı. Laurent Blanc korkabilir ama Bülent Korkmaz oyunu rakip alana yıkarsa turu geçer. Bu maçta mutlaka gol atmak gerek. Uzasa bile penaltıdan goller gerek... Kim daha fazla atarsa turu o geçecek. Bordeaux kontratağa çabuk çıkan bir takım olarak biliniyor, peki ya Galatasaray? Tam tersi...

Galatasaray atağa kalkarken çok sallanıyor. Bunu aşmalı. Bülent Hoca nasıl bir kadroyla çıkacak bilemem ama; bu maç Lincoln''ün yeni hocasına kendini ispat maçı olacak, Baroş''un golcülüğü, Arda''nın belki de Galatasaray''ın yükünü çekebilecek bir kaptan olacağı anlaşılacak...

Endişem yoktur ancak Servet''in yokluğunda defansı sanki; Barış, Emre, Meira, Hakan Balta olarak görmek ister gibiyim...

Forveti de Chalme, Henrique, Diawara, Tremoulinas karşısında; Sabri, Ayhan, Mehmet Topal, Lincoln Baroş ve Ardalı olarak görmek istiyorum.

Haydi hayırlısı Bülent Kaptan bu kez de UEFA''ya uzan.

Bu gurur zaten senin.

15 yıl önce
Haydi Kaptan UEFA"ya uzan
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı