|
Obama"yı da İhvan üyesi yaptılar

Mısır"da askeri darbe yanlısı basın öyle haberlere ve yorumlara imza atıyor ki bu kadarı da olmaz dedirten cinsten.

Mısır medyası çok kötü sınav veriyor.

Mısır"daki meşru yönetime karşı ortak cephe oluşturan, sosyalistler, liberaller, Kıptiler ve Selefiler darbe yönetimini aklamak için akla hayale gelmedik yayınlar ve yorumlar yapıyorlar.

Mısır televizyonu ekranın sağ üst köşesinde "Terör Mısır"ı vuruyor" logosuyla yayın yapıyor. Terörden maksat meşruiyet talebinde bulunan barışçı gösteriler, teröristler de İhvan mensupları.

Bizde ki 28 Şubat sürecinin barbarca uygulaması.

28 Şubat sürecinde biz antidemokratik sürece karşı şiddetle karşı koyduk, çok sert haber ve yorumlar yaptık, hakkımızda onlarca dava açıldı ama gazetelerimiz dergilerimiz televizyon ve radyolarımız kapatılmadı.

Kesintisiz yasasını proteste etmek için mitingler toplantılar ve aylar süren eylemler yaptık. Güvenlik güçleri engel olmaya çalıştı, zaman zaman yerlerde sürüklenenler oldu ama bir katliam yaşanmadı. Süreci aklamak için yazmıyorum bunları. Mısırdaki darbecilerin tutumlarını anlatmak için yazıyorum.

Mısır"daki darbeciler kelimenin tam anlamıyla barbarlık yöntemini tercih ettiler. Binlerce insanı katlettiler şimdi de İhvan-ı Müslimin cemaatını terör örgütü ilan ederek insan avına başladılar.

Doğru oturup doğru konuşalım. 28 Şubat sürecinde bizdeki liberallerin önde gelenleri sürece karşı çıktılar ve insan hakları ve özgürlüklerden yana tavır koydular. Dindarların uğradığı haksız muameleyi eleştirdiler.

Mısır"da öyle olmadı.

Özgürlüklerden yana tavır koyması beklenen liberaller, demokrasiden yana tavır koyması beklenen sosyalistler Mısır"da darbecilerin yanında yer aldılar. Kendilerine lider seçtikleri Baradey"in barbarlığa dayanamayıp istifasını bile hazmedemediler adamı hain ilan ettiler.

Mısır basını şimdilerde darbeci General Sisi"yi geleceğin cumhurbaşkanı olarak lanse etmeye çalışıyor. Sisi"ye yaranmak için akla hayale gelmedik yayınlar yapıyorlar.

Mısır"daki darbenin ABD onayıyla yapıldığında kimsenin kuşkusu yok. Ancak darbeyi açıktan desteklemediği için ve tüm beklentilerine anında cevap vermediği için Sisi ABD"ye sitem etmişti ya, işte oradan yola çıkarak Mısır medyası ABD"yi de zaman zaman eleştirmekten geri durmuyor.

Hatta liberallerin yayın organı olan Vefd gazetesi Obama"yı İhvan üyesi bile yaptı.

28 Ağustos 2013 tarihli Vefd gazetesi 3. sayfasında sekiz sütüna manşetten verdiği haberde ABD Başkanı Barak Obama"nın İhvan-ı Müslimin üyesi olduğunu, bu fikre Endenozya"da kapıldığını yazıyor. Obama"nın kardeşi Malik de el-Kaide üyesiymiş. Endülüs"ün düşmesine de İhvan sebep olmuş!

Yalakalığın bu kadarına pes doğrusu.

"Selefisi, Ezher Şeyhi darbecilerin yanında durursa liberallerin durmasını niye eleştiriyorsunuz?" diyenlere de söyleyecek sözümüz yok.

Basiretsizliğin dini mezhebi ideolojisi yok tabiî ki.

Hasıl-ı kelam, Mısır darbecilerin işgali altındadır.

Mısır"da gayri meşru bir yönetim vardır.

İki aydan beri darbeye karşı meşruiyet talebiyle gösteriler yapan Mısır halkının bu direnişi de her türlü takdirin üstündedir.

Er ya da geç Mısır darbecileri de yargı önüne çıkacaktır/çıkmalıdır.

11 yıl önce
Obama"yı da İhvan üyesi yaptılar
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı