|
İçiniz, zomlayıncaya kadar...

Bir anım var: Tuzla Piyade Okulu''nu bitirdim, kura ile, Malkara''ya atandım. Ben de, ilk anda, "bu kura Ankara''yadır, Malkara da nereden çıktı?" demiştim. Amma doğruydu: Yemek için, Malkara''da bir lokantaya girdim. Her masada bir rakı şişesi ve Şarköy şarabı var. Boş masaya daldım. Biri geldi, masamda oturdu. Şarap istedi:

-Niye rakı içemezsin be ya? diye takıldım. Adam, cebine göre konuştu:

-Ayağını yorganına göre uzat be yahu! demez mi!!..

Şimdi buna ne demeli?..

Ülkenin özellikle de Boğaz''ın her iki yakasında, bir sürü içkili yer var, oralarda iyi alemler olurmuş!

Amma, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Florya, Yıldız, Emirgan ve Kanlıca ile Çamlıca''daki köşk ve lokantalarında niye "içki ikramı" olmaz diye tenkit ediliyor.

Sanki ülkenin, özellikle de Boğaz''ın her yerinde, her açık-kapalı mekanda "içki içilsin" diye bir kural var:

Bu adamlar, bu mekanlarda içki içilse, gitmezler; onların bir "sosyetesi var", birlikte ömür sürer; kaynaşır, birbirine dalaşır ve kaynaşır!

Amma, böyle yerlere istekli olmadıkları halde, yine de ikide bir dillerine dolayıp, "değişim"in üzerine "takiyyeci"likle giderler.

Aaa, birkaç gün önce, Galata Köprüsü altındaki dükkanların kiralandığını ve bir dükkanın, korkunç bir "arttırma" ile, kiralandığını duyunca, "işte bizim alemcilerin gönlü oldu" demekten kendimi alamadım:

Dükkanlardan biri, "birahane" olacak diye, beş bin beş yüz $ (dolar)dan başlayan fiyat "yükseltmesi"nin nereye kadar vardığını bilir misiniz?

Tam 25.500 $ (dolar)da karar kılındı:

Bu yeri kiralayan, herhalde "bira ve şarap fıçıları"nı tüketerek, bu kirayı Belediyeye ödeyecek!

Öyle sanırım ki, içmeye gelenlere bir de "yüz numara" gerekli, içki tüketimine bir seyir sağlamak için de, yerin altından bir içki borusu döşeyip, akışı ve tükenişi dengelemek gerekecek (!)

İlle de belediyenin hizmet alanlarını, şarapçı ve biracılara peşkeş çekmeye gerek yok. Bıraksınlar, biz yemeğimizi, suyumuzu içelim, onlar da "köprü altında" içip içip yeni bir aleme dalsınlar!..

Yalnız Haliç''i ve Boğaz''ın damıtılmış suyunu kirletip, sarımtırak bir renkteki suyun kokusuyla halkın burun deliklerini tıkamasınlar!

23 yıl önce
İçiniz, zomlayıncaya kadar...
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle