|
Arnavut biberi
Taraftarını mutlu etmek isteyen Beşiktaş, yenilmezliğini korumak isteyen İstanbulspor karşısında teknik analizi oldukça zor bir anlayışla mücadele etti.

İstekliydi, ama beceriksizdi.

Kuvvetliydi, ama gücünü boşa harcıyordu.

Özellikle ilk yarıda sanki, "yangını benzinle söndürmek" gibi bir davranış içindeydi. Ve onları teşvik eden tribünlerde alışılmışın dışında "tehdit eder" gibi boşluklar vardı.

Beşiktaş kazanmalıydı ama nasıl?

Siyah-beyazlılar'ın ofansif oyunda topu kanatlara taşıma istediği olumluydu. Ancak rakip kale önüne yapılan ortalarda İstanbulspor kalecisi Zdravkov, Beşiktaş'ın o toplara yükselen forvetlerinden zamanlama olarak daha iyiydi. Ayrıca orta alanda gol planları üretebilecek tek isim Baya idi. Ama O da yeterli değildi.

Daum, özellikle bu maçta Sertan ve Tümer'den çok faydalanacağını önceden deklare etmişti. Ama ilk yarı biterken taşların yerine oturmadığını gördü.

İstanbulspor başta da dediğimiz gibi sadece yenilmezliğini korumak ister gibiydi. Ama umduğundan fazlasını buldu. Devrenin bitmesine 5 dakika kala Arnavut futbolcusu ile 1-0 öne geçti. İnanın, bu ilk yarıda İstanbul'un Beşiktaş kalesine attığı tek şuttu ve Peter seyretti.

İkinci yarıda ise farklı bir oyun gözlemedik. Futbolun basit kurallarını yerine getirmekten uzak Beşiktaş, daha akılcı oynayan İstanbulspor'a yenildi.
#Beşiktaş
#İstanbulspor
#ALBAN BUSHAJ
23 yıl önce
Arnavut biberi
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle