|
Beşiktaş'ın barış harekatı
Beşiktaş puan kaybettiği maçlar bile beğenilmişti. Ama futbol garip bir oyun. Dün, oyunu pek beğenilmeyen siyah beyazlı ekip Diyarbakırspor karşısında 3 puanı 4 golle alırken taraftarının da gönlünü aldı.

Isınırken sakatlanan kaleci Peter Kjaer'in yerine, Beşiktaş'tan ayrılma noktasına gelen Fevzi'nin ilk 11'de yer alması, O'nun gerçek bir pofesyonel olduğunun da göstergesiydi. Böyle de olmalıydı.

Oyuna müthiş bir seyirci desteği ile başlayan Beşiktaş, savunmasını hayli ileride kurarak rakibini dar alanda oynamaya mahkum etti. Siyah-Beyazlılar böylece Diyarbakırspor kalesi önüne yığılırken, golünü de buldu. Erken gelen golün Siyah-Beyazlı ekibe farkı da arttırabileceği, hünerlerini gösterebileceği ve oyun rahatlığı getireceğini düşünürken, bunun tam aksi oldu.

Önce dar alandan kurtulmak için orta alanı uzun toplarla geçen, ama ofsaytta yakalanan Diyarbakırspor, topu kanatlara taşımaya ve gol bölgelerinde Kona ile Fazlı'yı daha etkin kullanmaya başlayınca Beşiktaş hücumlarda frene bastı. İlk yarı İbrahim'in kazandırdığı golle Beşiktaş lehine sonuçlandı.

2. yarıda Beşiktaş orta alanı adeta "PAS'' geçti. Bu yüzden de zaman zaman sıkıntıya düştü. Murat Alaçayır devrenin hemen başında Fevzi'yi de terse yatırarak vurduğu kafa şutu kaleyi tutmadı. Diyarbakırspor'un aşka geldiği bu dakikalarda Beşiktaş rakip takım savunmasını az adamla yakaladı ve Sertan'la 2. golü buldu. Adından da 90+1 ve 90+3'de İlhan farkı 4'e çıkardı.

Oyun zaten 2. golden sonra kopmuştu ve Beşiktaş arzuladığı üç puanı 3. hafta sonunda hakeden taraftarına armağan etti.
#Beşiktaş
#Peter Kjaer
#Diyarbakırspor
23 yıl önce
Beşiktaş'ın barış harekatı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’