|
Her şeyin sonu!..

Bir derby daha ve bir dolu soru... Birincisi kim yener? Fenerbahçe mi, yoksa Galatasaray mı? Berabere kalırlarsa ne olur?.. Milyonlarca taraftar ve her taraftarın yanıtı var. En doğru yanıt kuşkusuz maçtan sonra ortaya çıkacak. Ama asla "HER ŞEYİN SONU" olmayacak.

Eğer öyle olsaydı, oynanan ilk derby''den sonra iki takımdan biri olmazdı. Önemli olan büyüklüklerine yakışır oynasınlar ve hakeden kazansın. İnşallah hakem yanlışları yok denecek kadar az olsun ve bu yüzden taraftarlar birbirlerinin boğazına sarılmasın. Televizyonlarda düzeysiz tartışmalarla hakemler yerden yere vurulmasın.

Sahaya, biri diğerini yenmek için çıkıyor. Bundan daha doğal ne var?

Amaç, şampiyon olmak!.. Üstelik bu maç ligin son maçı da değil.

Şimdi bazı gerçeklere değinip bu maçı kimin kazanabileceği yolunda fikir yürütelim.

FENERBAHÇE: Galatasaray''ı en çok yenen takım. Çok kaliteli oyunculardan kurulu. Seyirci desteği ile motivasyonu en üst düzeye çıkabiliyor. Bunu Gaziantepspor maçında kanıtladılar. Ancak kanımca henüz takım olma özelliğini kazanamadılar. Bireysel yeteneklerini birarada kullanabilirlerse, yani oyun içinde her türlü paylaşımı sağlayabilirlerse, başarılı olabiliyorlar. Sanıyorum Denizli''nin en büyük sıkıntısı da bu. Futbolcusu pres yapmayı, hücumda çoğalmayı sevmiyor. O yüzden orta alanı uzun toplarla geçmek işlerine geliyor. Bu eksikliği gidermenin tek yolu güçlü olmak. Her sistemin kendine özgü güzellikleri var. Önemli olan sistemi eksiksiz uygulamak. Bunun için de çok çalışmak lazım. Teklememek için şiiri yüzlerce kez okumak gerekir. Her kelimenin karakteristik özelliğini vurgulamak lazım. O zaman anlam kazanır. O zaman kimin yıldız olduğu ortaya çıkacaktır. Şiirin adı Fenerbahçe ise ve Fenerbahçe yıldızlar topluluğu ise!..

GALATASARAY: Fenerbahçe''yi en çok yenen takım.. Kalitesini takım olma özelliğinde taşıyor. Bunun doğal sonucunda da yıldızlar üretiyor. Hagi''yi, Taffarel''i saymıyorum. Yıllar önce yıldız mıydı Emre. Yıldız mıydı Okan, Hasan, Ümit, Fatih. Dün gibi hatırlıyorum, Suat''a "Git artık" demişlerdi. Kaptan Bülent''le sözleşme yapmak istememişlerdi. Şimdi hangisi yıldız değil. Galatasaray pres yapmanın gerekliliğini iyi biliyor. Real Madrid''le oynadıkları Süper Kupa maçını hatırlıyorum. Hani şu 115. dakikada uyguladıkları pres geliyor gözlerimin önüne.

Özetle iki takımın da bu maçı kazanmak için geçerli nedenleri ve özellikleri var. Kuşkusuz çok isteyen bu maçı kazanacak. Ama asla "HER ŞEYİN SONU" olmayacak.

23 yıl önce
default-profile-img
Her şeyin sonu!..
FETÖ’nün Türksat’ta bıraktığı deliller
Taha Akyol Meral Akşener’e iltifat ediyor ama...
Danıştay’ın kadroya geçirilen sözleşmeli personelle ilgili verdiği kararın anlamı
Ramazan Medeniyeti-4: Hüznün diriltici sesleri ve renkleri
İnsaf!