|
Tabii ki Fenerbahçe

Fenerbahçe mi, Galatasaray mı?... Uzun yıllardır böylesine heyecanı yüksek, yürekleri durduracak bir maç izlememiştim. Galatasaray başladı, Fenerbahçe bitirdi derken, Avrupa fatihi, sahneye çıktı, maçın 90 dakika değil, 120 dakika olduğunu belirledi. Ancak heyecan penaltılara kaldı...

Maça tam saha pres ve golle başlayan Galatasaray, çok geçmeden Kadıköy''de oynadığının farkına vardı...! Galatasaray''daki Kadıköy fobisi, Fenerbahçe''yi uyandırdı. İlk yarının son yarım saatinde İzleyenleri büyüleyen, futbol adına tüm güzellikleri sahaya yansıtan bir Fenerbahçe izledik. Maçı, lehine çevirdi, rakibine adeta diz çöktürdü. Bu, beklediğimiz, uzun yıllardır hasret kaldığımız Fenerbahçe''ydi.

Ama yanıldık... Maçı kopardı, finale çık- tı, derken, ikinci yarı yanıldığımızı, Fenerbahçe''nin sürekliliğinin olmadığını, Galatasaray''ın da bu kadar kolay teslim olamayacağını gördük. Yorulan, presi unutan Fenerbahçe, orta alanda hakimiyeti rakibine kaptırınca, maç kaçınılmaz olarak uzadı. Sahanın yıldızı Revivo''nun ikinci yarıdaki golü, Fenerbahçe''ye rahat nefes aldırdı diye düşünürken, bir kez daha yanıldığımı gördüm. Çünkü maçın ilk golünün aksine, bu kez uyanan Fenerbahçe değil, Galatasaray oldu. Sarı-kırmızlı takım, ard arda attığı gollerle maça ortak oldu: 4-4. Uzatmalarda, Fenerbahçe kazandığı penaltı ile finalin kapısına geldi, ama kapıyı açacak anahtarı bulamadı. Ve Fenerbahçe''nin açamadığı kapıyı, Galatasaray da açamayı beceremeyince maçın heyecanı penaltılara taşındı.

Sonuçta, bu nefes kesen maçı Avrupa Fatihi değil, Kadıköy Canavarı kazandı.

٪d سنوات قبل
Tabii ki Fenerbahçe
Nasıl olsa, atış serbest!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir