|
Musul"da MİT"ten usta işi operasyon

Başbakan Davutoğlu ve ekibi, küresel enerji denklemini değiştirecek bir projenin startını vermek için Azerbaycan''da. Bu dev enerji hamlesi Türkiye''yi yeni denklemde oyun kurucu pozisyonuna yükseltecek. Diğer tarafta ise Türkiye, Suriye''den yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya. Anadolu bir kez daha kucağını mazluma ve mağdura açıyor. Türkiye 4 yıldır hiçbir müttefikinin desteği olmamasına rağmen sürdürdüğü açık kapı politikasını sürdürüyor. Adeta tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Davutoğlu ve ekibi adeta günü 25 saat yaparak, büyük Türkiye koşusuna devraldıkları bayrak ile devam ediyor.

İşte bu büyük hedefler peşinde koşulurken Azerbaycan''da konaklanan otele Türkiye saati ile beş sularında bir telefon geliyor. Hattın bir ucunda Başbakan Ahmet Davutoğlu diğer ucunda ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan var. Fidan, 101 günlük sabırlı bekleyiş sonrası müjdeli haberi Başbakan''a sunuyor. Musul''da IŞİD''in rehin aldığı 46 konsolosluk çalışanı ve aileleri kurtarıldı.

Bu müjde ile 101 gündür rehin tutulan 46 konsolosluk personeli üzerinden kara propaganda yürütenlerin hevesleri de kursaklarında kaldı. Türkiye''yi hem iç hem de dış kamuoyunda zor durumda bırakmak için akla hayale gelmeyecek senaryolar üretenler çirkin iftiraları ile milletin vicdanında mahkûm oldu. NY Times ve türevlerinin provokatif yayınları da böylece tamamen boşa çıkarıldı.

Operasyonla ilgili gelen ilk ayrıntılar, Türkiye''nin tamamen kendi diplomasi ve gücünü kullandığını gösteriyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da bunu ''rehineler MİT''in yerli operasyonu ile kurtarıldı'' diyerek teyit etti.

46 konsolosluk çalışanının kurtarılmasında IŞİD terör örgüte fidye verilmedi, herhangi bir silahlı çatışma yaşanmadı. Sabırla, yerel aşiretlerinde katkısıyla, ince ve sık dokunan operasyon MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığınca yürütüldü. Tereyağından kıl çekercesine hareket edilen operasyon sonunda meyvesini verdi. 46 konsolosluk mensubumuz, Suriye üzerinden Türkiye''ye geçiş yaptılar.

101 günlük bekleyiş sonunda Türkiye sabrının sonucunu aldı. Bölgenin kor gibi olduğu bir süreçte hem diplomatik hem de operasyonel gücünü dosta ve düşmana gösterdi.

Yeni ve büyük Türkiye güçlü devlet varlığını net olarak bu operasyonla ortaya koydu.

ABD Özel Kuvvetleri''nin yaklaşık 2 ay önce Suriye''de düzenlediği başarısız operasyonu düşününce, Türkiye''nin başarısı çok net görülüyor!

Bilindiği gibi o operasyonda Delta Ops, Delta foss olmuş, kurtarılmak istenen ABD''li gazeteci IŞİD tarafından katledilmişti.

46 vatandaşımızın kurtarılması ile MİT''te Hakan Fidan liderliğinde değişim ve dönüşümünde önemli aşamalar kaydedildiği anlaşılıyor. Bilindiği üzere, Fidan ile MİT''in dış operasyonel gücün artırılması ve öne çıkarılması hedefleniyordu. Görülüyor ki bu hedef önemli ölçüde ete kemiğe bürünmüş durumda.

Bugün Yeni Türkiye, açtığı beyaz sayfaya altın harflerle geçecek bir kurtarma operasyonuna imza attı.

Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, MİT Müsteşarımıza ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum.

Ne yazık ki bazılarının kini ve öfkesi, akıl ve kalplerinin önüne öylesine geçmiş durumda ki, şu başarı ve 46 canın kurtarılmasına rağmen bir teşekkür dahi edemiyorlar! Onlar için yapabilecek bir şey yok. Milletin çifte bayram yaptığı bir günde, kendilerini kötücük ruhları ile baş başa bırakmak lazım. Yeter ki yeni Türkiye''ye zeval vermesinler.

Eminim ki IŞİD belası def edilip, Irak biraz sükûnete kavuşunca, Musul''a ilk dönecek ülke yine Türkiye olacaktır.

10 yıl önce
Musul"da MİT"ten usta işi operasyon
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!