|
Fikir fukaraları, akıl ukalalarıdır!

Ne yazık! Kadınlara “inadına dekolte inadına mini etek” diyebilen, kendisini aydın ve kültürlü zannedenlerin olduğu bir devirde yaşıyoruz. Bir de bunu söyleyen, sanıyorum ki, bir baba…

Yetişkin kadınlara bu aklı veren, büyümekte olan kızlara nasıl bir tavsiyede bulunur çok merak ediyorum. Lafı fazla uzatmayacağım, kimden söz ettiğimi biliyorsunuz; “Soner Yalçın…” Cumhuriyete sahip çıkılması için kadınları birer cinsel obje olarak ortaya atmaktan çekinmeyen bir aydın (!)

Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sahip çıkılması çağrısı yapan Soner Yalçın, kadınlara seslenerek giyim kuşam dersi verdi.

İNADINA MİNİ, İNADINA DEKOLTE

Yalçın, "Saçınıza başınıza dikkat edeceksiniz. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz." dedi.

Oldu canım tabi… Hemen…

Gençliği karanlığa sürüklediğinin ne kadar farkında bilemem ama Cumhuriyet bunların kafasına göre kurulmuş olsaydı çoktan yıkılmıştı. Cumhuriyeti, kadınların dekolte ve mini eteğine bağlayabilecek kadar tarihinden ve geçmişinden kopuk insanlar için ancak üzülebiliriz. Bir nesli modernlik diye cumhuriyetin gerekleri diye yoldan çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar ve hala buna çabalamaktalar.

“Kadına şiddet” denince mangalda kül bırakmazlar ama bu söylemin de psikolojik bir şiddet olduğunu bilmezler.

“Cinsel istismar” denince mangalda kül bırakmazlar ama bu söylemle gençlerin nasıl yanlışlar yapacaklarını hesap etmezler.

Kadın kapanınca çıldırırlar ama kadın soyununca bunun adına modernlik derler.

Hep söylediğim gibi, bu tip erkekler yıllardır kadınlara özgürlükler adına “verdiler coşkuyu verdiler coşkuyu” ve bazı kadınlar da soyunmayı modernlik ve özgürlük olarak kabullendi.

Neredeyse anadan üryan soyunup poz verenlere “cesurca pozlar” dediler bir de “ikoncan” rütbesi verdiler.

Yaz pozları için adeta kömürleşip bikinili poz vermeyi meslek haline getirenler cesur, modern, kültürlü (!) oluverdiler!

Ama tesettüre giren kadınlar gerici, yobaz, cahil (!) oluverdi.

Diziler, magazinsel hayatı olan sanatçılar geçliğin hayal dünyasının canına okurken, hepsi “ünlü ve zengin” oldu ama halkın değerlerini fakirleştirdiler.

İstedikleri gibi soyunup dökünüp filmlerde dizilerde boy gösterip, istedikleri gibi içip sarhoş olup tuvalet penceresinden kaçarken haber olanlar saygınlık kazandılar ama AVM’lere mescit isteyenlere tepki gösterdiler.

Ve tabi ki, sorsanız hepsi demokrat ve özgürlükçü…

He ya öyle…

Sadece sizin gibi yaşayanlara verdiğiniz bir demokrasi ve özgürlük kavramı…

İnadına soyunmayı tavsiye eden bir zihniyetin fikir fukarası, akıl ukalası olduğunu söylemek ne kadar yanlış olur sizce…

Aklı olanın kabul edemeyeceği, fikri olanın anlam vermeyeceği bir söylemden başka bir şey değil…

Yüzlerce kişinin çalıştığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na imam atanmasına; “Bir imamları eksikti!” derler ama cami yanındaki alkol satışını normal karşılarlar.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bir imamı mı eksik bilmem ama bazılarının o beğenmedikleri imam bir gün en son eksiklerini tamamlamak için onlara lazım olacak!

Hacıyı, hocayı, imamı beğenmezler laikin bir gün kendilerine de bir imam lazım olacağını hiç düşünmezler!

Pardon! O son günkü imam meselesini de devlet hallettiği için pek akıllarına gelmez galiba…

Sakallıya, cübbeliye, şalvarlıya sinir olurlar ama rahibeye, rahibe, papaya vs ses çıkarmazlar.

Bir de bu kafadakiler İskoç eteği giyip poz vermeyi modernlik ve gelişmişlik sayarlar.

Yesinler sizin modernliğinizi…

Bir kadına, “inadına mini etek giy, inadına dekolte giy” demek kadını cinsel obje olarak görmek değil de nedir ki?

Nerede o kadın dernekleri? Neden çıkıp, “Kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayın!” demiyorlar?

Çocuklarına tesettürü tavsiye eden ve alıştıran ailelere “baskıcı” derlerken, kadını soymaya “gelişmişlik” ve “Cumhuriyetin getirileri” derler.

Bunların kafaları gerçekten tersine çalışıyor.

Çok şükür ki, cumhuriyet bunların tekelinde ve elinde değil…

Cumhuriyet gibi bir rejime bu kadar küçümseyici sözler edebilmek, aydınların değil zır cahillerin yapacağı bir iştir…

Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu bunlara birileri gidip anlatsın.

Cumhuriyetin anlamını bu kafalar kendilerine göre yorumlayarak ancak kendileriyle kendileri gibi düşünenlerle kafa bulurlar.

Çok istiyorsanız, kendiniz mini etek dekolte giyin. Zaten kimseye kimsenin karıştığı yok! Sizler gibilerin tesettürlü veya inançlı insanlarla derdi var.

Sizin söylemlerinize ve kafanıza bakacak olursak Cumhuriyetin diktatörlük ve inanç özgürlüklerini yok sayan bir rejim olduğu düşüncesine kapılırız.

Allah’tan halkın kafası doğru çalışıyor da doğruları biliyor da sizlerin lafına, sözüne itibar edip yanlış fikirlere kapılmıyor…

Maşallah, siz kendi cumhuriyetinizi kurmuşsunuz, halka da bunu dayatmaya çalışıyorsunuz. İnsanların inançlarını ve hayatını istediği gibi yaşayamadığı bir cumhuriyet mi olur?

Varın gidin siz kendi kurduğunuz o ucuz cumhuriyetinizde debelenip durun. Bu ülkenin halkı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklardaki cumhuriyetin anlamını sizlerden öğrenecek değildir!

Çok şükür millet şuurlu ve cumhuriyetin ne anlama geldiğinin farkında…

Sizlere gelince; uğruna kan dökülen Cumhuriyet’in şerefine kadeh kaldırmayı, mini etek ve dekolte giymeyi meziyet zannetmeye devam edin…

Sadece halkın değerlerine dokunmayın yeter…

Artık anlayana…

#sevda türküsev
#sevda türküsev yazı
#yeni şafak yazar
9 yıl önce
Fikir fukaraları, akıl ukalalarıdır!
99 yıl önce Gazze’de İngilizleri yenmiştik
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…