|
PKK-Ergenekon

DTP''nin Ergenekon hadisesine yaklaşımı, PKK-Ergenekon bağlantısını yerli yerine oturtabilmek için turnusol kağıdı hükmünde…

DTP, Ergenekon Operasyonu''na “tarafsız” kalacağını açıklamıştı.

Terör örgütü lideri Öcalan''ın DTP''ye avukatları aracılığıyla “Kürtler ne Ulusalcılardan, ne de diğerlerinden taraf olsunlar” şeklinde mesaj gönderdiği biliniyor.

DTP Genel Başkan Vekili ve Grup Başkanı Emine Ayna da Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak “Bu operasyon darbeci çizgiye karşı bir sivilleşme ve demokrasi mücadelesi değil, tam tersine Derin Devlet''e çeki düzen verme operasyonudur” diye konuşmuştu.

Ayna''nın bu sözleri, DTP''nin Ergenekon Operasyonu''nu ne denli yanlış okuduğunun en çarpıcı örneğidir.

DTP, iki yıldır Türkiye''de yaşanan “demokratik değişim süreci”nin ne anlama geldiğini taammüden göz ardı ediyor.

Ergenekon Operasyonu, klasik ifadesiyle Derin Devlet''in (Gizli İktidar) yıllarca süregelen hakimiyetini yitirmiş olmasıyla birebir bağlantılı olarak gelişen bir süreç…

Bundan dolayıdır ki, gayri nizami harp yöntemiyle çalışan “Mister Kontgerilla”nın günümüzdeki uzantısı Ergenekon''un üzerine gidiliyor…

Devlet kurumları, darbeci Ergenekon örgütünün üzerine kararlı bir biçimde giderken; DTP bu süreçte “tarafsız” kalmak suretiyle ve soruşturmayı/operasyonu/iddianameyi vahim bir biçimde yanlış yorumlayarak Ergenekon gerçeğinin hasıraltı edilmesini amaçlayan malum cepheye örtülü destek vermiş oluyor.

DTP, Ergenekon operasyonunu Kürtlerin gözünde küçük düşürmeye, anlamsız hale getirmeye çabalıyor.

Ankara''nın son dönemde Kürt sorununa ve Güneydoğu''ya “çözümcü” yeni yaklaşımı dikkate alındığında, DTP''nin bu tavrının neye ve kime hizmet ettiği daha iyi anlaşılacaktır.

* * *

Ergenekon iddianamesinde PKK-Ergenekon bağlantısının da yer aldığı basına yansıdı. Bu ilişkinin boyutunu iddianame ayrıntılı olarak açıklandığında öğrenebileceğiz.

Ergenekon yapılanmasının önde gelen taşeronu PKK''dır.

PKK, darbeci örgütün finans kaynakları arasındaydı.

Son dönemde ne oldu?

PKK''nın bitirilme süreci, terör örgütüne hayati darbeler vurmak suretiyle yaşanırken; eş zamanlı olarak da Ergenekon Operasyonu sürdürülüyor.

PKK ile ilişkisi malum olan DTP ne yapıyor? Ergenekon soruşturmasında “tarafsız” görünme politikasıyla üstü örtülü bir Ergenekonculuk icra ediyor.

Türkiye''nin faili meçhullerle dolu yakın geçmişinde Ergenekon terör örgütünün başrolü oynadığı sır değil…

Söz konusu faili meçhul eylemlerin kurbanları arasında binlerce Kürt vatandaşımızın bulunduğu da malum…

Bu durumda, kendisini Kürt halkının temsilcisi olarak gösteren DTP''nin Ergenekoncu siyasetini nereye koymamız gerekiyor?!

Öcalan''ın 1960''ların ikinci yarısından itibaren “derin bir saksı”da yetiştirilmiş olduğu gerçeğini; ABD-PKK ilişkisinin 24 yıldır Türkiye''ye kaybettirdiklerini; Ulusalcı Ergenekon örgütünün darbelerden fal tutmak üzere istihdam edildiğini… hatırladığımızda, “karanlık resim”deki parçaların hepsi yerli yerine oturmuş olur.

16 yıl önce
PKK-Ergenekon
"Bırak haksıza boyun eğeni"
Abdülhamit"e de selam, Enver"e de...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar