|
Saray Darbesi

''Adnan Polat''a ''Kafanı kopartırız'' diye meydan okuyan, çok geçmeden de bir saray darbesiyle kopartan İnan Kıraç, onun yerine işaret ettiği Ünal Aysal''ı 14 Mayıs 2011''de rekor oyla Galatasaray Kulübü Başkanlığı''na seçtirten isimdir...''

21 Mayıs 2013''te bu sütunda çıkan ''Dolaşalım limanları sıra sıra vay'' başlıklı yazımızdaki bu paragrafı hatırlamanın tam sırasıdır.

Neden mi?

Sarı Kırmızılı Derin Saray''da bir ''Saray Darbesi'' daha yaşandı da ondan!

Bir başka deyişle, Ünal Aysal asla sadece Ünal Aysal değildir!

*

İki yıl önce ''paraşütle'' kulübün başına getirilen ''Mösyö Aysal'' İnan Kıraç''ın dolayısıyla Koç Ailesi''nin elemanıdır.

Bu durum, filmin başından beri böyledir.

1970-1972 yılları arasında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret Şirketi''nde ''ihracat koordinatörü'' olarak çalışan Ünal Aysal 1973 yılı başında birdenbire yurtdışına gitmiş ve Brüksel''deki bir firmanın ticaret müdürü olmuştur.

Ünal Aysal''ı yakından tanıyan camianın içinden bazı kaynaklar, o dönemde Mösyö Aysal''ın yurtdışına çıkmasını ve yıllarca orada kalmasını gerektiren ''mücbir sebep''in ne olduğuna dikkatle bakılması gerektiğini söylüyorlar!

Doksanlı yılların sonuna doğru Türkiye''ye dönüş yapan işadamı Ünal Aysal''ı, 1999 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Demirel ''Yüksek Liyakat Madalyası'' ile ödüllendiriyor!

Aysal''ın ortaklık yaptığı isimlerden birisinin Demirel''in kayınbiraderi Ali Şener olması ise sadece şahane bir tesadüf!

Ünal Aysal, Demirel Ailesi ile birlikte ''enerji santrali'' işine giriyordu.

*

Fatih Altaylı, 22 Mart 2006 tarihli yazısında, o vakitler kendisini ''Galatasaray''ı Kurtaracak Adam'' olarak lanse eden Ünal Aysal''ın ''devlete süper pahalı fiyatla enerji satan bir işadamı'' olduğundan söz etmişti. Bu durumun ''devletin üst kademelerinden kendisine gelen'' bir raporla belgelendiğini yazmıştı.

Altaylı, bu durumu Ünal Aysal''a sorduğunda ''Evet, ama istiyorlarsa santrali devlete satarım'' cevabını almıştı.

Ancak, santral için belirlediği fiyat da ''normalin kat be kat üzerinde'' idi!

Ünal Aysal''ı Galatasaray Kulübü''nden içeri alan Fatih Altaylı idi. Aysal''ı ona M.Ali Birand getirmişti. ''Belçika''da yaşayan bir GS''li, Galatasaray Adası''nı kiralamak istiyor'' diye takdim etmişti. Altaylı da (sonradan çok pişman olacağı bir iş yapmış) Aysal''ı kulüp yönetimiyle tanıştırmıştı...

Ünal Aysal ile Mehmet Ali Birand, vaktiyle Belçika''da beraber idiler. Ortak dostları arasında Şenkal Atasagun da vardı.

Aysal, Şenkal Atasagun''la Galatasaray Lisesi''nden beri yakın arkadaştı. Atasagun''un ilk yurtdışı görevi Belçika idi, ikilinin yolları bu defa da yurtdışında kesişmişti. 1990''da bir kez daha Belçika''da buluştular...

Demirel''in Cumhurbaşkanlığı döneminde Atasagun MİT Müsteşarı olmuştu. Atasagun, Demirel''in yakın akrabasıdır...

*

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi''nin, 12 Ekim 2010''daki akademik yıl açılış töreninde İnan Kıraç, Süleyman Demirel ve Kemal Kılıçdaroğlu buluşmuşlardı. Demirel''in İnan Kıraç''la dostluğu çok eskidir...

O törende, üniversite senatosu tarafından kendisine fahri doktora verilen İnan Kıraç gözyaşlarına hâkim olamamıştı.

Üç ay sonra, 2011 yılının Ocak ayında, Türk Telekom Arena Stadı''nın açılışında Başbakan Erdoğan yuhalanıyor, bu olay kulübün o dönemdeki başkanı Adnan Polat''ın koltuğunu kaybetmesine yol açan sürecin başlangıcı oluyordu!

''Derin Galatasaray'' devrede idi...

İnan Kıraç, ''Adnan Polat gidecek'' dedi, gitti...

Ünal Aysal''ı işaret etti; kulübün içinden gelmemiş bir isim olan ve ''futboldan anlamadığını'' söyleyen Aysal, GS Kulübü Başkanlığı''na paraşütle indirildi!

Mösyö Aysal''ın başkan seçilmesinden bir ay kadar sonra yapılan genel seçimleri yüzde 50 oyla AK Parti kazanırken...

Seçimden evvel, Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek ile ''CHP seçimde birinci parti olacak!'' diyerek iddiaya giren kimdi?

Vehbi Koç''un damadı İnan Kıraç!

Sandıktan çıkan neticelere bakıldığında, Başbakan''ın bir kaç ay önce Arena Stadı''nın açılışında yuhalanmasının hiçbir işe yaramadığı anlaşılıyordu!

(Arkası Yarın)
٪d سنوات قبل
Saray Darbesi
Ekonomik kalkınmada nitelikli işgücünün rolü
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kamu personeline yansıması (2)
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…(3)
Devletsizlik ve ulussuzluk
Yasa ve toplumsal meşruiyet: 28 Şubat