|
Sarı Kırmızı kaşkollü “Eleman!”
Galatasaray'ın eski bBaşkanı Ünal Aysal'ın Marmaris Yalancıboğaz mevkiindeki marinada demirli “Barbie” adlı yatı yangında kül olmuş…

25 milyon Euro değerindeki 50 metrelik yat sigortalıymış…

Aysal, “Barbie”yi 2011 yılında satın almıştı. Yani, Galatasaray Kulübü'ne başkan olduğu yıl…

2011 mi, Ünal Aysal'dan “bir önceki başkan” Adnan Polat için kötü anılarla dolu bir yıldı!

Polat, “Derin Galatasaray” diye bilinen İnan Kıraç'ın (Vehbi Koch'un damadı) hışmına uğramıştı…

Mister Kıraç, Adnan Polat'a “Kafanı kopartırız” diye meydan okumuştu. Çok geçmeden de Adnan Bey bir tür “Saray” darbesiyle devrilmişti!

Onun yerine; Kıraç'ın işaret ettiği Ünal Aysal, 14 Mayıs 2011 tarihinde “rekor oyla” başkan seçilmişti!

*

Önceki günkü spor sayfalarında Adnan Polat'ın 2011'in Ocak ayında Arena Stadı'nın açılışında yaşanan tatsız hadiseyle alakalı söyledikleri dikkatimi çekti…

Beş yıl öncesiydi; çoktan unuttuk: AK Parti Hükümeti'nin büyük desteği ile inşa edilen Arena Stadı'nın açılışında G. Saray taraftarları Tayyip Erdoğan'ı yuhalamışlardı!

Polat, “Oradaki provokatörleri bugün tespit etme imkânım olsa bulup canlarına okumak isterim. Sayın Erdoğan'ın katkıları olmasaydı o stat oraya yapılamazdı” diyor!

Adnan Bey'in şu söyledikleri de hayli enteresan:

“Selahattin Beyazıt, 13 Ocak'ta beni aradı ve 15 Ocak'ta yapılacak stat açılışında kötü şeyler olacak, dedi. Daha başka bir şey söylemeden de telefonu kapattı. Açılış günü, hayatımdaki en kötü gündü!”

*

Selahattin Beyazıt, Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışında yaşanacakları iki gün önceden haber vermişti: Nereden biliyordu?

1969-1973 ile 1975-1979 döneminde G. Saray'da başkanlık yapmış olan Mister Beyazıt, Küresel Baronlar'ın yönetimindeki Bilderberg toplantılarına Türkiye'den en fazla katılan isimdir!

1973 ile 1997 yılları arasında (1977 hariç) bütün Bilderberg toplantılarına katılmıştır. 1994'deki toplantıda Mister R. Koch ile birlikte Bilderberg'teydi. 1990'daki Bilderberg'de Erdal İnönü ve G.S'li Mesut Yılmaz da vardı! Yılmaz 1991'deki ANAP Kongresi'nde Akbulut'u alt edip hem genel başkan hem de Başbakan olmuştur!

Beyazıt'ın son gittiği toplantıdan bir sene sonra (1998'de) Bilderberg'e Türkiye'den katılanlar arasında “Suna Kıraç” ismi dikkat çekiyor! Vehbi Koç'un kızı Suna Hanım, İnan Kıraç'ın eşidir.

*

Adnan Polat, Arena Stadı'nın açılış günündeki gazetelerde İnan Kıraç'ın kendisi hakkında zehir zemberek bir demecinin yer aldığını hatırlatıyor!

Açılışta yaşananlar Adnan Bey'in başkanlıktan alaşağı edilme sürecinin fitilini ateşlemişti. “Derin G. Saray” devredeydi! Hemen ardından, İnan Kıraç “Adnan gidecek!” dedi ve Adnan Polat gitti!

Ünal Aysal'ın başkan seçilmesinden bir ay sonra yapılan 12 Haziran genel seçimini AK Parti yüzde 50 oyla kazanırken; seçim öncesinde Cüneyt Arcayürek'e “CHP seçimde birinci parti olacak!” diye iddialı konuşan Mister Kıraç büyük bir hayal kırıklığı yaşadı!

Sandıktan çıkan netice; Başbakan Erdoğan'ın birkaç ay önce Arena Stadı'nda “organize” yuhalanmasının bir işe yaramadığını gösteriyordu! Seçimden sadece üç hafta sonra (3 Temmuz 2011) “Şike” Kumpası Derin Baronlar ve Paralel Yapı işbirliğiyle sahne aldı!

*

Adnan Polat'ın İnan Kıraç ve Ünal Aysal'la alakalı eleştirileri son günlerde ortaya çıkmış değil! Mesela, 30 Eylül 2014'te şunları söylemişti: “İnan Kıraç bana entrika kurdu. Başkan yaptığı Aysal miras bitince istifa etti. Kıraç çok biliyorsa, gelsin başkan olsun!”

*

25 Ekim 2014'e kadar Galatasaray'da başkanlık yapan Ünal Aysal, kulübü devasa bir borç yükünün altında bıraktı. Ekonomik sıkıntı, G. Saray'ın belini bükmeye devam ediyor…

Ünal Aysal mı, uzun yıllardır İnan Kıraç'ın dolayısıyla Koch Ailesi'nin mutemet “elemanı”dır!

1970-1972 yılları arasında Koch Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret Şirketi'nde “ihracat koordinatörü” olarak çalışan Ünal Aysal 1973 yılı başında “birdenbire” yurt dışına gitmiş; Brüksel'de bir firmanın ticaret müdürü olmuştur.

Aysal'ın yurt dışına çıkmasını artı yıllarca orada kalmasını gerektiren “mücbir” neden neydi, acaba?

90'lı yılların sonuna doğru Türkiye'ye dönüş yapan işadamı Ünal Aysal'ı, 1999'da dönemin Cumhurbaşkanı Demirel “Yüksek Liyakat” Madalyası ile ödüllendirmişti!

Aysal'ın ortaklık yaptığı isimlerden birisi de Süleyman Bey'in kayınbiraderi Ali Şener'di! Aysal, Demirel'ler ile birlikte “enerji santrali” işine girmişti.

Ünal Aysal, Belçika yıllarında bir dönem Mehmet Ali Birand ile beraberdi. İki yakın arkadaşın ortak dostlarından birisi de Şenkal Atasagun'dur. Aysal, Atasagun'la Galatasaray Lisesi'nden beri arkadaştır. Demirel'in yakın akrabası Atasagun'un ilk yurtdışı görevi Belçika idi. Orada Aysal'la yolları iki farklı dönemde kesişti. Demirel Cumhurbaşkanı iken; Atasagun MİT Müsteşarı olmuştu!

Ünal Aysal'ı G.Saray Kulübü'nden içeri alan Fatih Altaylı'dır. Aysal'ı ona getiren de Mister Birand'dır!
#ünal aysal
#Derin Galatasaray
#adnan polat
#İnan Kıraç
8 yıl önce
Sarı Kırmızı kaşkollü “Eleman!”
Ekonomik kalkınmada nitelikli işgücünün rolü
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin kamu personeline yansıması (2)
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…(3)
Devletsizlik ve ulussuzluk
Yasa ve toplumsal meşruiyet: 28 Şubat